Yalnız Mesajı Göster

Selver Paşa Tatlısı Tarifi - Selver Paşa Tatlısı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Selver Paşa Tatlısı Tarifi - Selver Paşa Tatlısı Yapılışı





Selver Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır? - Selver Paşa Tatlısı Tarifi - Selver Paşa Tatlısı Yapılışı

Malzemeler

Mutfak Zorluk **Süre 90 dkKaç Kişilik 6Yöntem
2 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
3 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı tozşeker
200 gr bayat ekmek içi
Şerbet için :
15 Su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
1 Su bardağı su

Hazırlanışı

Tencereye ufalanmış ekmek içini koyup üzerine süt ilave edin
Sütü çektikten sonra yumurta tozşeker ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın
Hazırladığınız karışımı yağlanmış tepsiye yayıp orta ısılı fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin(Pişerken kabarırsa kabaran yerleri bıçak ucuyla delin)
Tepsiyi fırından çıkarmadan 20 dakika önce şerbeti hazırlayın
Şeker ve suyu kaynatıp limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın
Sıcak şerbeti fırından çıkardığınız sıcak tatlıların üzerine gezdirin
Şerbeti iyice çekip tamamen soğuduktan sonra fıstıkla süsleyip baklava dilimi şeklinde kesin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla