Konu
:
Üç Katlı Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Üç Katlı Kadayıf
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üç Katlı Kadayıf
Kadayıf Nasıl Yapılır?-Kadayıf Tarifi-Kadayıf Yapılışı
Malzemeler:
200 gr
tel kadayıf
yarım çay b
sıvıyağ
1 su b
yeşil fıstık
Muhallebisi için:
4 su b
süt
1 çorba k
nişasta
1 su b
toz şeker
1 çorba k
un
1 çorba k
kakao
Üzeri için:
1 su b
süt
5 çorba k
toz şanti
Şerbeti için:
2 su b
toz şeker
1
5 su b
su
Hazırlanışı:
Tel kadayıflar ince doğranarak didiklenir
Sıvıyağ ile harmanlandıktan sonra yarısı tepsinin altına yayılır
Daha sonra üzerine yeşil fıstık serpilir
Kalan kadayıflar da üzerine yayılarak üstüne bastırılarak sıkıştırılır
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirlir
Diğer taraftan şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır
Bu arada muhallebisi hazırlanır
Bunun için tencereye süt
nişasta
un ve kakao eklenerek karıştırılarak pişirilir
Fırından çıkarılan kadayıfın ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülür
Şerbetini çektikten sonra hazırlanan muhallebi de üzerine yayılarak soğumaya bırakılır
İyice soğuyunca krem şanti
çikolata sos ve yeşil fıstık ile süslenerek buzdolabında iyice soğuyuncaya kadar bekletilir
Çok lezzetli
kadayıfı sürprizli vemisafir ağırlayabilecek bir tatlı…
(Kaynak: Resim ve Yazı Oktayustam
com Sitesinden Alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul