Yalnız Mesajı Göster

Telli Tatlı Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Telli Tatlı Tarifi(Resimli Anlatım)










1 adet yumurta
1 cay bardagi sivi yag
yarimkücük fincan sirke
1 su bardagindan az yogurt
yarim cay bardagi irmik
150 gr margarin
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
aldigi kadar un

ic icin:
100 gr kadar kadayif hamuru
1 cay baradgi dogranmis ceviz
2 yemek kasigi seker


serbeti icin:
25 su bardagi su
2 su bardagi seker
biraz limon suyu


yapilisi:
öncelikle maragrini eritelim diger malzemeleride hepsini koyup elimize yapismiycak bi hamur elde edelim hamurumuzun üstüne nemli bez örütp 15-20 dak bekletiyoruz
sonra ceviz büyüklügünde bezeler alip elimizin icinde cay tabagi büyüklügünde aciyoruz icine diidklenmis kadayif harcini koyoyoruzyavaca uçlarini kapatip elimizde yuvarliyoruz avucumuzun icinde biraz sikalımki iyice birbirini yesin ic harc disari cikmiycak sekilde olucak
firin tepsimize dizip üstüne findik taneleri kouyp öncelikle soguk firina koypu 15 dk 150 de psiriyoruzdaha sonra firinimizi 200-220 yapip alti ynamicka sekilde üstü kizarcak sekilde pisiriyoruzserbetimiz soguk olcak hamurumuz firindna ynei cikmis olacak sekilde üstüne döküp bi tepsi kapatip bekliyoruzSoğuyunca servis yapıyoruzAfiyet olsun















Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla