Yalnız Mesajı Göster

Kek Lokumu Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kek Lokumu Tarifi(Resimli Anlatım)





5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
[*]1 çay bardağı su ( ajda bardağı) [*]1 paket vanilya [*]1 paket kabartma tozu [*]Yaklaşık 3 su bardağı un ( kekin kıvanına göre değişiyor) [/list]Sos İçin :
  • 4 su bardağı süt
  • 4 dolu yemek kaşığı kakao
  • 15 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
  • 2-3 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı : Yumurta ve şekeri iyice çırpınİçine sıvı yağsu vanilyayı ekleyip tekrar çırpınUn ve kabarta tozunu ekleyip karıştırınYağlı kağıt serilmiş olan dikdörtgen borcam döküp 200 c fırında pişirinKeki soğutun ve küp küp parçalara kesinSos için bir tencerede sütkakao ve şekeri 2-3 dk kaynatınKüp kekleri çatal yardımıyla sıcak olan sosa batırıp her yerinin sosa bulanmasını sağlayınBütün keklere aynı işlemi uygulayınGeniş bir tabağa hindistan cevizini dökünKekleri sırayla hindistan cevizine bulayınServis tabağına alınHemen servis edebilir veya 1-2 saat dolapta bekletebilirsiniz


Afiyet Olsun

























Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla