Konu
:
Portakallı Kadayıf Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Kadayıf Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Kadayıf Tarifi(Resimli Anlatım)
Malzemeler:
- 250 gram tel kadayıf
- 50 gram tereyağ
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1 çubuk tarçın
- Yarım limon kabuğu
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı bal
- 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
Portakallı harcı için malzemeler:
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- Yarım portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Tel kadayıfları elinizle lif lif ayırıp
16 eşit parçaya ayırın
Hafif yağlanmış tartolet ya da muffin kabına yerleştirip parmaklarınızla ortasına bastırarak çukurlaştırın
Bir kaşık yardımıyla eritilmiş tereyağı sürüp
190 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin
(Burada dikkat etmek gerekiyor
hemen kızarabiliyor
)
Suda bekletilmiş kuru kayısıları suyuyla birlikte bir tencereye boşaltıp
tarçın çubuğu
limon kabuğu
limon suyu ve balı ekleyerek bir taşım kaynatın
Kaynayınca kısık ateşte kayısılar yumuşayınca kadar pişirin
Tencereyi ateşten alıp kayısıları bir tabakta soğumaya bırakın
Pişme suyunu tel süzgeçten geçirip yeniden tencereye koyarak yaklaşık 5-6 yemek kaşığı kalana dek çektirin
Portakallı harcı hazırlamak için mısır nişastasını bir kasede 1 çorba kaşığı sütle eritin
Başka bir kasede yumurta sarısı ve balı çırpıp diğer kasedeki nişastaya ekleyerek çırpın
Kalan sütü bir tencerede kabarmaya yüz tutuncaya dek ısıtıp
kasedeki karışıma çırparak ekleyin
Karışımı bir tencereye alıp koyulaşıncaya dek pişirin
Pişirme sonrasında tel süzgeçten geçirerek başka bir kaseye alın
Vanilya
portakal suyu
portakal kabuğu rendesini de ekleyerek çırpın
Tabaktaki pişmiş kayısıları ince zar biçiminde doğrayıp
yoğurtla birlikte soğuyan harca ekleyin
Kayısı pişme suyundan ince bir fırça ya da kaşık yardımıyla kadayıflara sürün
Kadayıfları servis tabağına dizip ortlarına harçtan koyun
Her kadayıfın ortasına doğranmış kuru kayısı koyun
Tarçın serperek servis yapın
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul