Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Toppare Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Toppare Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)







Elmalı Toppare Tatlısı

Malzemeler :
  • 2 yumurta
  • 250 gr margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
İçi İçin :
  • 4 iri elma
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz veya fındık
Şerbeti İçin :
  • 2 su bardağı şeker
  • 15 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için bolca hindistan cevizi

Yapılışı : [*]Şerbet için seker ve suyu ocağa alıp 8-10 dakika kaynatınLimon suyunu ekleyipşerbeti iyice soğutun[*]Soyulmuş ve rendelenmiş elmalara şeker ilave ederek suyunu çekene kadar ocakta pişirinİçine tarçın ve fındığı ekleyip soğumaya bırakın[*]Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup hamuru hazırlayınCevizden biraz küçük parçalar kopararak elinizle inceltinİçine bir tatlı kaşığı elmalı harçtan koyup kapatınTepsiye yerleştirip önceden 180 c ye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin[*]Pişen kurabiyeleri önce soğuk şerbete atın ve 1-2 dakika bekletinDaha sonra hindistan cevizine bulayın Afiye Olsun












Alıntı












Alıntı Yaparak Cevapla