Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Ve Elmalı Yufka Tatlısı Tarifi - Cevizli Ve Elmalı Yufka Tatlısı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Ve Elmalı Yufka Tatlısı Tarifi - Cevizli Ve Elmalı Yufka Tatlısı Yapılışı





Cevizli ve Elmalı Yufka TatlısıNasıl Yapılır? - Cevizli ve Elmalı Yufka Tatlısı Tarifi - Cevizli ve Elmalı Yufka Tatlısı Yapılışı

Malzemeler:

3 adet yufka
1 kg rendelenmiş elma
1 küçük kase kuru üzüm
1 küçük kase çekilmiş ceviz
1/2 kg toz şeker
1 litre krem
1 yumurta
250 gr tereyağı
4 tatlı kaşığı tarçın


Tarifi:

Tereyağını eritin Üzümleri yıkayıp ılık suyla ıslatın Kare veya dikdörtgen şeklindeki derin bir fırın kabını bir parça tereyağı ile yağlayın Yufkaları kabın büyüklüğünde kesin Kesmiş olduğunuz yufkalardan bir tane kabın dibine yayın ve üzerini erimiş tereyağı ile yağlayın Çekilmiş cevizden yufkanın dibine yayın üzerine toz şeker serpin üzerine bir parça tarçın atın 3 çorba kaşığı kremi hepsinin üzerine kaşığın burnu ile silkeleyerek atın ve yufka ile kapatın
Kapattığınız yufkanın üzerini tekrar yağlayın ve üzerine suda beklettiğiniz kuru üzümlerden serpin

Üzümlerin üzerine şeker ve tarçın serpip tekrar krem ilave edin Yine yufka ile kapatıp yufkanızı yağlayın yağlanmış yufkanın üzerine rendelenmiş elmaların yarısını yayın yine tarçın ve şeker serpin kremi ekleyin ve yine bir yufka ile kapatın Yufkayı yağlayıp baştan başlayarak tüm işlemleri malzemeleriniz bitinceye kadar tekrarlayın En son yufka ile kapatınca kalan kreme yine kalan yağı ilave edip karıştırın bir yumurtayı karışıma kırın tekrar karıştırarak son yufkanın üzerine yayın

Önceden 150 derecede kızdırılmış orta ısıdaki fırında 50 dakika kadar pişirin Tatlınızın üzeri nar gibi kızarıp kabaracaktır Fırından çıkardığınız tatlınızı biraz soğuyunca iri kareler şeklinde kesin ve sıcak veya soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla