Konu
:
Kadayıflı Baklava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıflı Baklava Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıflı Baklava Tarifi
Kadayıflı Baklava Nasıl Yapılır?
MALZEMELER:
4 adet yufka
300 gram kadayıf
2 su bardağı ince kıyılmış ceviz veya fındık
125 gram tereyağı veya margarin
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbetimizi hazırlamak için şeker ve suyu ocağa alıp 10 dakika kaynatalım
sürenin sonunda limon suyu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım
Tereyağımızı eritelim
Kadayıfımızı geniş bir tepsiye alıp elimize tel tel ayırıp 4 eşit bölüme ayıralım
Yufkamızı açıp bir kaşık yağla yağlıyalım
Ayırdığımız kadayıfı her tarafına eşit yayılacak şekilde yayalım
üzerine ceviz veya fındığın dörtte birini yayalım
Yufkamızı rulo yapıp 2 parmak genişliğinde dilimleyelim
Yağlanmış tepsiye resimde görüldüğü gibi dizelim
Kalan yufkalarada aynı işlemi uygulayalım
Artan yağı üzerlerine gezdirelim
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verelim
Altı üstü kızarınca fırından alıp ılınmasını bekleyelim
Ilınınca üzerine soğumuş şerbeti gezdirelim
Şerbeti fazla çeken bir tatlı olduğu için çok şerbetli istiyorsanız şeker miktarını artırabilirsiniz
Tamamen soğuyunca servis yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul