Yalnız Mesajı Göster

Kadayıflı Baklava Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıflı Baklava Tarifi





Kadayıflı Baklava Nasıl Yapılır?



MALZEMELER:

4 adet yufka
300 gram kadayıf
2 su bardağı ince kıyılmış ceviz veya fındık
125 gram tereyağı veya margarin
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu

YAPILIŞI:Öncelikle şerbetimizi hazırlamak için şeker ve suyu ocağa alıp 10 dakika kaynatalımsürenin sonunda limon suyu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalımTereyağımızı eritelimKadayıfımızı geniş bir tepsiye alıp elimize tel tel ayırıp 4 eşit bölüme ayıralımYufkamızı açıp bir kaşık yağla yağlıyalımAyırdığımız kadayıfı her tarafına eşit yayılacak şekilde yayalımüzerine ceviz veya fındığın dörtte birini yayalımYufkamızı rulo yapıp 2 parmak genişliğinde dilimleyelimYağlanmış tepsiye resimde görüldüğü gibi dizelimKalan yufkalarada aynı işlemi uygulayalımArtan yağı üzerlerine gezdirelimÖnceden 200 derecede ısıtılmış fırına verelimAltı üstü kızarınca fırından alıp ılınmasını bekleyelimIlınınca üzerine soğumuş şerbeti gezdirelimŞerbeti fazla çeken bir tatlı olduğu için çok şerbetli istiyorsanız şeker miktarını artırabilirsinizTamamen soğuyunca servis yapabilirsinizAFİYET OLSUN




Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla