Yalnız Mesajı Göster

Salyangoz Tatlı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salyangoz Tatlı Tarifi







Malzemeler:
1 Bardak Yogurt
1 Bardak Erimis Tereyagi
1 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildigi kadar un ( hemen hemen 4 bardak kadar)

Arasi icin yeterince ceviz

Serbet icin:

3 Bardak seker

35 Bardak su

Once serbet kaynatilip sogutulur

Hamur malzemeleri karistirilip yoğurulur 1 -2 saat dinlendirilir Dinlenmis hamur 3 parcaya bolunur her parca yine guzelce yogrulup merdane ile acilir Mumkun ise dikdortgen seklinde acilir eger yapamazsaniz bicakla kesebilirsiniz Ic malzeme konulup rulo seklinde yuvarlanip birer parmak seklinde kesilir Yaglanmis derin bir tepsiye dizilip 180C derece firinda pisirilip tatlilar sicak serbet soguk olarak uzerine dokulur
Soguk servis edilir

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla