Konu
:
Salyangoz Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Salyangoz Tatlı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salyangoz Tatlı Tarifi
Malzemeler:
1 Bardak Yogurt
1 Bardak Erimis Tereyagi
1 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildigi kadar un ( hemen hemen 4 bardak kadar)
Arasi icin yeterince ceviz
Serbet icin:
3 Bardak seker
3
5 Bardak su
Once serbet kaynatilip sogutulur
Hamur malzemeleri karistirilip yoğurulur 1 -2 saat dinlendirilir
Dinlenmis hamur 3 parcaya bolunur her parca yine guzelce yogrulup merdane ile acilir
Mumkun ise dikdortgen seklinde acilir eger yapamazsaniz bicakla kesebilirsiniz
Ic malzeme konulup rulo seklinde yuvarlanip birer parmak seklinde kesilir
Yaglanmis derin bir tepsiye dizilip 180C derece firinda pisirilip tatlilar sicak serbet soguk olarak uzerine dokulur
Soguk servis edilir
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul