Konu
:
Gül Tatlısı Tarifi-Gül Tatlısı Yapılışı (Resimli)
Yalnız Mesajı Göster
Gül Tatlısı Tarifi-Gül Tatlısı Yapılışı (Resimli)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Tatlısı Tarifi-Gül Tatlısı Yapılışı (Resimli)
GüL Tatlısı Tarifi-GüL Tatlısı Yapılışı
MaLzemeLeri:
1 Su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
ŞERBETİ :
3 Su bardağı su
2
5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu
Yapılışı;
1
Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın
2
Hamurun un kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın
3
kabartmatozu vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin
Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir
4
Hamur ikiye kesilir
Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır
5
Çay bardağı ile kesilir
6
6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir
7
rulo şeklinde sarılır
8
ikiye kesilir
9
tepsiye dizilir
10
ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz
11
orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır
12
şerbetini üzerine dökün
Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul