Yalnız Mesajı Göster

Gül Tatlısı Tarifi-Gül Tatlısı Yapılışı (Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Tatlısı Tarifi-Gül Tatlısı Yapılışı (Resimli)





GüL Tatlısı Tarifi-GüL Tatlısı Yapılışı

MaLzemeLeri:
1 Su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
ŞERBETİ :

3 Su bardağı su
25 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu
Yapılışı;
1 Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın
2 Hamurun un kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın
3 kabartmatozu vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edinKulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir
4 Hamur ikiye kesilir Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır
5 Çay bardağı ile kesilir
6 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir
7 rulo şeklinde sarılır
8 ikiye kesilir
9 tepsiye dizilir
10 ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz
11 orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır
12 şerbetini üzerine dökün Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla