Konu
:
Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Tarifi / Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Tarifi / Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Tarifi / Yapılışı
Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Tarifi - Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Yapılışı - Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Nasıl Yapılır?
Malzemeler :
1 kg kuşkonmaz
600 gram beyaz piliç eti
1 adet büyük domates
1 adet soğan
6 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
6 adet enginar
4 çorba kaşığı tereyağı
Yemeğin Tarifi :
Domates
soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın
Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup
soğanı pembeleşinceye kadar kavurun
Piliç etini keskin bir bıçakla kuşbaşı şeklinde doğrayın
Kavrulmuş soğana ilave edin
3 dakika sonra biberleri koyun
5 dakika daha kavurup salçayı
domatesleri
sonra da suyu
baharatları ve küçük küçük doğradığınız 4-5 adet kuşkonmazı içine atıp 10 dakika kaynatıp ocaktan alın
Haşlanmış enginarları fırın tepsisine koyup oyuk kısımlarına piliç yahnisinden doldurun
Orta ısıdaki fırında onbeş dakika daha pişirin
Bu arada kalan kuşkonmazları soyun
parmak büyüklüğünde kesin
Kalan iki çorba kaşığı tereyağında pişirin
Enginarların yanında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul