Konu
:
Yufkalı Tavuk Tarifi - Yufkalı Tavuğun Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Yufkalı Tavuk Tarifi - Yufkalı Tavuğun Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkalı Tavuk Tarifi - Yufkalı Tavuğun Yapılışı
Yufkalı Tavuk Tarifi - Yufkalı Tavuğun Yapılışı - Yufkalı Tavuk Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 adet tavuk
1 paket margarin
4 yemek kaşığı tereyağ
5 su bardağı pirinç
5 adet yufka
Yapılışı:
Tavuğu haşlayıp suyunu bir kaba koyun
Etleri parçalara bölün
Yufkaları erittiğiniz margarinle yağlayıp
fırın tepsisine dizin
Üzeri kızarıncaya dek fırında pişirin
Fırından çıkardığınız yufkaları 15 dakika bekletip
üzerini kaplayacak şekilde sıcak tavuk suyu dökün
Tepsinin ağzını kapatıp
suyunu çekene kadar bekletin
Pirinçleri bir saat kadar tuzlu sıcak suda bırakın
sonra bir tencerede yağı eritip şeffaflaşıncaya kavurun
Tavuk suyunu bire birbuçuk ölçüsüyle ekleyip
ağır ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın
Takriben 20-25 dakika sonra sıcak olarak
tepsideki tavuk suyu ile ıslatılmış yufkaların üzerine yayın
Haşlanmış tavuk parçalarını da
tereyağında hafifçe kızartıp
pilavın üzerine yayın
Sıcak olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul