Yalnız Mesajı Göster

Yufkalı Tavuk Tarifi - Yufkalı Tavuğun Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Tavuk Tarifi - Yufkalı Tavuğun Yapılışı





Yufkalı Tavuk Tarifi - Yufkalı Tavuğun Yapılışı - Yufkalı Tavuk Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

1 adet tavuk
1 paket margarin
4 yemek kaşığı tereyağ
5 su bardağı pirinç
5 adet yufka

Yapılışı:

Tavuğu haşlayıp suyunu bir kaba koyun
Etleri parçalara bölün
Yufkaları erittiğiniz margarinle yağlayıp fırın tepsisine dizin
Üzeri kızarıncaya dek fırında pişirin
Fırından çıkardığınız yufkaları 15 dakika bekletip üzerini kaplayacak şekilde sıcak tavuk suyu dökün
Tepsinin ağzını kapatıp suyunu çekene kadar bekletin
Pirinçleri bir saat kadar tuzlu sıcak suda bırakın sonra bir tencerede yağı eritip şeffaflaşıncaya kavurun
Tavuk suyunu bire birbuçuk ölçüsüyle ekleyip ağır ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın
Takriben 20-25 dakika sonra sıcak olarak tepsideki tavuk suyu ile ıslatılmış yufkaların üzerine yayın
Haşlanmış tavuk parçalarını da tereyağında hafifçe kızartıp pilavın üzerine yayın
Sıcak olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla