Yalnız Mesajı Göster

Acılı Tavuk Ve Pirinç Tarifi - Acılı Tavuk Ve Pirinç Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Tavuk Ve Pirinç Tarifi - Acılı Tavuk Ve Pirinç Yapılışı





Acılı Tavuk ve Pirinç Tarifi - Acılı Tavuk ve Pirinç Yapılışı - Acılı Tavuk ve Pirinç Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı soya yağı
4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş)
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kesilmiş kereviz
1/2 su bardağı kesilmiş soğan
1/4 su bardağı taze maydanoz
Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı domates sosu


HAZIRLANIŞI

Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın Etler pişince bir kenara alın Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu esmerleşene kadar kavurun Kereviz soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun İçine domates biber domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun Sıcak pilav üzerinde servis yapın

Her servis 389 kalori 32 gr Protein 11 gr Yağ 41 gr Karbonhidrat 4 gr Lif 73 miligram kolesterol ve 1039 miligram sodyum içerir

Alıntı Yaparak Cevapla