Konu
:
Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç Tarifi - Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç Tarifi - Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç Tarifi - Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç Yapılışı
Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç Tarifi - Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç Yapılışı - Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 piliç (yaklaşık 1
5 kg
iri parçalar halinde doğranmış; göğüs ve butların derileri temizlenmiş)
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
3 soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
2 çorba kaşığı kırmızıbiber
yaklaşık 1/2 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı)
yaklaşık 1/2 su bardağı krema
Yapılışı:
Ayçiçek yağını bir tencereye koyup
tencereyi orta ateşe oturtarak
yağı ısıtın Isınınca
birbirlerinin üstüne binmeyecek kadar piliç parçası koyup
altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) kızartın Altüst edip
tuzun yarısını serperek
öbür yüzlerini de altın sarısı bir renkalıncaya kadar (3-4dakika) kızartın Piliç parçalarını delikli spatulayla birtabağa çıkarıp
kalan piliç parçalarını da aynı biçimde kızartarak (altüst edince
kalan tuzu serpin)
delikli spatulayla kızarmış öbür parçaların yanına çıkarın
Ateşi kısıp
soğanlar ve sarımsakları tencereye koyun ve ara sıra karıştırarak
soğanlar saydamlaşıncaya kadar (10 dakika) pişirin Tavuk suyu ve kırmızıbiberi katıp
karıştırdıktan sonra
ateşi açarak
bir taşım kaynatın
Bütün piliç parçalarını tencereye koyup
ateşi iyice kısarak
but parçalarından birine çatal batırıldığında açık renkli
berrak bir sıvı akıncaya kadar (25 dakika) pişirin Sonra delikli spatulayla piliç parçalarını bir servis tabağına çıkarıp
tabağı alüminyum folyoyla örterek
bir kenara bırakın
Tenceredeki pişme suyunun yüzünde biriken yağı kaşıkla alıp atın Ateşi açıp
harlı ateşte
yarı yarıya çekinceye kadar (3 - 4 dakika) kaynatın Yoğurt ve kremayı bir kâsede iyice çırpıp
tencereye ekleyerek
ateşi yeniden kısın ve sosu 1 dakika ısıtın Tencereyi ateşten alıp
sosu bir kaşıkla piliç göğüslerinin üstüne döşeyerek
servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul