Konu
:
Pilic Topkapi (Resimli)
Yalnız Mesajı Göster
Pilic Topkapi (Resimli)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilic Topkapi (Resimli)
Bu yemek hem sunumu hem de lezzeti cok güzel olan bir yemektir
Misafirlerinizden övgüler almak icin mutfaga girin ve Pilic Topkapi yapin
4 tane buyuk tavuk budu
2 su bardagi pirinc
2 yemek kasigi zeytinyagi
1 sogan
Dolmalik fistik
kusüzümü
Dereotu
tuz
Karabiber
kirmizibiber
Yenibahar
Butlari kasabinizdan fileto olarak kemiklerinden ayirtin
Yada kendiniz evde yapin
Sonra bu filetolari iyice dövün yada kasabiniza dövdürün
Ic pilav yapmak icin önce zeytinyaginda sogani ve dolmalik fistiklari kavurun
Sonra pirinci ekleyip bir süre daha kavurun
Kavrulunca kusüzümünü ve baharatlari ekleyin
2
5 su bardasi su ekleyip
kaynatin ve pilav gibi pisirin
Filetolara bu ic pilavdan yayin ve rulo gibi sarin
Kürdanla sardiginiz yerlerden tutturun
Kürdanli taraf alta gelecek sekilde tepsiye yerlestirin
Salca
sivi yag
tuz ve suyu karistirin
Sos yapin ve tavuklarin üzerine dökün
Tepsiyi folyo kagidiyla kapatip 200° 'de pisirin
Pisince folyoyu cikarip tavuklarin üzerinin kizarmasini saglayin
Not:Egerki kusüzümü sevmiyorsaniz onun yerine bezelyeli pilav yapin
Oda cok güzel oluyor
Ben bazen bezelyeli bazende kusüzümlü yapiyorum
Ayrica benim tavuk ve etler icin sislerim var
ben onlarla tutturuyorum
Bu tarif üyelerimizden
Azeri kizi
' ın çalışmasıdır
kendisine ilgisinden dolayı teşekkür ederiz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul