Konu
:
Ordek Bugulamasi
Yalnız Mesajı Göster
Ordek Bugulamasi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ordek Bugulamasi
Ördek buğlaması
bir kişiye: 830)
3 adet ördek palazı
1 kahve fincanı su
80 gr tereyağı ya da margarin
3 demet maydanoz
Tuz
1-
Bir tencereye; tüyleri yolunmuş
içleri temizlenmiş
tütsülenmiş
yıkanmış
tuzlanmış ve ayakları gerisine geçirilmiş (Şekil: 1
2
3
4)
3 adet ördek dört silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ile iki defada olmak üzere 3 kahve fincanı su koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve ördekler pişip de iyice yumuşayacak bir hal alıncaya kadar bunları küçük ateşte aşağı yukarı bir
bir çeyrek- bir buçuk saat arasında pişmeye bırakmalıdır
(Ördeklerin küçük ateşte pişirilmesine önemle dikkat edilmelidir
)
2-
Ördekler pişince; tencereyi ateşten alarak
ördekleri kol
göğüs
but ve sırt olmak üzere parçalara ayırmış olarak bir tabağa yerleştirmeli (Şekil:5) üstüne salçası katmalı ve hemen servis yapılmalıdır
NOT: Ördekleri pişirmek için tencereye koymadan önce içlerine bir demet maydanoz sokulmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul