Yalnız Mesajı Göster

Ordek Bugulamasi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ordek Bugulamasi





Ördek buğlaması
bir kişiye: 830)
3 adet ördek palazı
1 kahve fincanı su
80 gr tereyağı ya da margarin
3 demet maydanoz
Tuz


1- Bir tencereye; tüyleri yolunmuşiçleri temizlenmiş tütsülenmiş yıkanmış tuzlanmış ve ayakları gerisine geçirilmiş (Şekil: 1 2 3 4) 3 adet ördek dört silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ile iki defada olmak üzere 3 kahve fincanı su koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve ördekler pişip de iyice yumuşayacak bir hal alıncaya kadar bunları küçük ateşte aşağı yukarı bir bir çeyrek- bir buçuk saat arasında pişmeye bırakmalıdır (Ördeklerin küçük ateşte pişirilmesine önemle dikkat edilmelidir)

2- Ördekler pişince; tencereyi ateşten alarak ördekleri kol göğüs but ve sırt olmak üzere parçalara ayırmış olarak bir tabağa yerleştirmeli (Şekil:5) üstüne salçası katmalı ve hemen servis yapılmalıdır NOT: Ördekleri pişirmek için tencereye koymadan önce içlerine bir demet maydanoz sokulmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla