Konu
:
Nefis Tarifler
Yalnız Mesajı Göster
Nefis Tarifler
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nefis Tarifler
PÜRELİ BÖREK
MALZEMELER
2 yufka
1 kase patates püresi
100 gr
kaşar peynir rendesi
1 su b
galeta unu
1 çay b
sıvıyağ
tuz
karabiber
muskat
HAZIRLANIŞI:
Yufkaların birini yayın
suyla yağı karıştırın
yufkaların
üzerine gezdirin
ikinci yufkayı yayın
yağlı sudan
gezdirin
yufkayı artı şeklinde dörde bölün
her parçayı
uzunlamasına bir daha bölüp 8 parça elde edin
patates
püresine kaşar peynir karabiber ve muskatı ekleyerek
karıştırın
1' er çorba kaşığı yufkaların geniş kısımına koyun
sigara böreği gibi sarın
buzdolabında 2 saat bekletin
tabağı
musluğun altında sudan geçirin
galeta ununa bulayın
önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında 30 dk
pişirin
KREM BEYAZ SOSLU BİFTEK SALATASI
MALZEMELER
1 kıvırcık
1 salatalık
1 tutam maydonoz
1 domates
1 kase mısır
1 parça biftek
sosu için:
1 soğan
2 diş sarımsak
muskat
toz biber
1 kase yoğurt
mayonez
HAZIRLANIŞI:
Kıvırcık ve maydanozu doğrayarak servis tabağına alın
domatesleri doğrayarak üzerine ekleyin
diğer taraftan
bifteği yüksek ateşte sulandırmadan pişirin
sosu için;
yoğurdu ve mayonezi çırpınve biraz toz biber katın
soğanı
sarımsağı ve rendelenmiş muskatı doğrayıcıya alın
biraz su katın ve iyice ezin
daha sonra doğranmış yeşilliklerin
üzerine önce sosu sadece suyunu süzerek dökün
daha
sonra çırpılmış yoğurt
mayonez karışımı dökün
daha sonra
pişirilmiş bifteği slaş doğrayıp koyun
Üzerine en son
salatalık ve mısır tanesi serperek servis yapın
KAĞIT KEBABI
MALZEMELER
500 gr
kuzu eti
1 soğan
2 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1 çorba k
salça
2 biber
1 domates
2 patates
2 havuç
1 kase bezelye
kaşar peyniri
tuz
karabiber
kekik
mısırözü yağı
HAZIRLANIŞI:
Yağı tencereye alın
üzerine kuzu etini alın
soğanını kıyıp
ekleyin
yüksek ateşte sulanmasını engelleyerek soteleyin
biraz sotelendikten sonra bezelyeyi de ekleyin
tuzunu ve
karabiberini ekleyin
diğer taraftan patates ve havucu küp
doğrayarak kızartın
daha sonra yağlı kağıda sotelenmiş eti
üzerine kızarmış patates ve havucu alın
en son defne yaprağı
domates ve biberi doğrayarak üstüne ekleyin
kağıdın
kenarlarını kıvırarak fırında pişirin
pişince kağıdın ortasını
açın ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin
AĞZI AÇIK POĞAÇA
MALZEMELER
150 gr
margarin
1 çay b
sıvıyağ
1 çay b
yoğurt
1 çay k
mahlep
1 çay k
tuz
1 p
kabartma tozu
1 yumurta sarısı
alabildiği kadar un
içi için:
2 patates
100 gr peynir
1 tutam maydanoz
3 sap yeşil soğan
1 yumurta akı
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI:
Önce karıştırma kabına yumuşatılmış
margarini sıvıyağı
mahlepi ve yoğurdu
alın
elinizle iyice karıştırdıktan sonra
üzerine tuz
kabartma tozu ve alabildiği
kadar un ilave ederek yumuşak kıvamda
bir poğaça hamuru elde edin
İçi için
patatesleri ezin
içine yumurta akını
peyniri
doğranmış maydanoz ve soğanı
tuz ve
karabiberi ekleyin
Hamurdan elinizle
parçalar kopartıp açın
Ortasına içten
koyup küçük bir pide şeklinde kapatın
Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan
sonra kenarlarına 1 yumurtanın sarısını
sürün
isterseniz çörek otu da serpebilirsiniz
180 derecede kızarana kadar pişirin
ilk
sıcaklığı çıktıktan sonra ikram edin
ağızda
dağılan nefis bir hamur işi
KAKAOLU FISTIKLI TART
MALZEMELER
125 gr tereyağı
1 yumurta
1 çay b
pudra şekeri
2
5 su b
un
1 tatlı k
kakao
krema sosu için:
2 su b
krema
200 gr bitter çikolata
meyva
üzeri için:
yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına yumuşatılmış tereyağını alın
Üzerine bir
yumurta kırıp karıştırın
Daha sonra pudra şekerini
unu
kakaoyu ekleyip hamur yapın
Tartölet kalıplarına elinizle
bastırarak yerleştirin
Ortasındaki boşlukları çatalla delin
170 derecede pişirin
Bu arada kremayı ocakta ısıtın
içine
çikolataları ekleyin ve ocaktan alın
Erimiş olan çikolata
krema karışımını soğumaya bırakın
Tartöletlerimiz fırından
çıkıp ılıyınca kenarlarını bu sosa batırıp fıstığa batırın
İçlerine kalan sosu doldurun
Böylece buzdolabında tutarak
kremanın katılaşmasını sağlayın
Daha sonra üzerine mevsim
meyveleri ile süsleyin
FINDIKLI PASKALYA ÇÖREĞİ
MALZEMELER
1 su b
sıvıyağ
1 su b
süt
1 çay b
su
1 p
yaşmaya
1 su b
file fındık
1 su b
tozşeker
1 çay k
tuz
3 yumurta
1 çorba k
mahlep
alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına sıvıyağı
sütü alın
Üzerine
su ile erittiğiniz mayayı ve yumurtayı ekleyin
Yumurtanın bir tanesinin sarısını üzerine
sürmek için ayırın
Şekeri
tuzu
mahlebi ve tuzu ekleyip yaklaşık
tepeleme 8 çorba kaşığı un koyarak hamuru hazırlayın
Fındığın
yarısını da hamurda kullanabilirsiniz
Hamur yarım 15 dakika
mayalandıktan sonra üç fitil yapıp örgü şeklinde paskalyanızı
hazırlayın
Tepsiye alıp yumurta sarısını sürüp kalan fındıkları
serpiştirin
Tepside de iyice kabarıp mayalanana kadar en az
yarım saat bekletip 180 derecede üzeri kızarıp içini çekene
kadar pişirin
Kendi kendine soğuduktan sonra dilimleyerek
ikram edin
Gerçekten nefis bir paskalya tarifi
HAŞHAŞLI DİLİMLER
MALZEMELER
1 su b
süt
1 çorba k
toz şeker
yarım pk
yaş maya
1 yumurta
1 çay b
sıvı yağ
aldığı kadar un
1 fiske tuz
İç harcı için:
haşhaş ezmesi
tozşeker
bal veya pekmez
üzeri için:
haşhaş tohumu
HAZIRLANIŞI:
kartıştırma kabına maya
yumurta
süt
tuz
tozşeker ve alabiliği kadar un alınarak kulak
memesi kıvamında hamur yoğrulur
Hamur
yarım saat mayalandıktan sonra ikiye bölünüp
dikdörtgen şeklinde açılır
Sıvıyağ ile yumuşatılmış
haşhaş ezmesi üzerine sürülür
Haşhaşın üzerine
pekmez gezdirilir ve bir tutam tozşeker
serpilir
Rulo şeklinde sarılıp baklava dilimi
gibi kesilir
Kesilmedenönce üzerine yumurta
sarısı sürerseniz daha iyi netice alırsınız
Fırında üzeri kızarana kadar 200 derecede
pişirebilirsiniz
GÜLEN KANAPELER
MALZEMELER
7 dilim kepekli tost ekmeği
1 kase krem peynir
domates
ketçap
havuç
mandalina
marmelat
kuru kayısı
yeşil zeytin
siyah zeytin
salam
HAZIRLANIŞI:
Tost ekmeklerinin üzerine krem peynir
sürün
tatlı kanepeler için ketçap
mandalina
marmelat ve kayısı kullanarak gülen yüzler
yapın
tuzlu kanepeler için ise domates
havuç
zeytin ve salam kullanın
çocuklarınız bu
kanepelere bayılacak
HAMURSUZ PASTA
MALZEMELER
5 haşlanmış patates
2 çorba k
tereyağı
50 gr salam
2 sosis
tuz
karabiber
üzeri için:
1 çay b
bezelye
1 çay b
tane mısır
1 su b
rende kaşar
biberli zeytin
siyah zeytin
turşu
ketçap
mayonez
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle patatesleri haşlayıp ezin
İçine tereyağını
doğranmış salam ve sosisi
tuz ve karabiberi ekleyip
karıştırın
Bir fırın kabına bastırıp üzerini düzleyin
Kaşar peynirinin yarısını üzerine rendeleyip 180 derecede
kaşarlar eriyene kadar bekletin
Daha sonra üzerine
doğranmış zeytinleri
bezelyeyi
mısırları
turşuyu serpin
En son üzerine kalan kaşar peynirini rendeleyin
Mayonez
ve ketçapla süsleyerek sıcak ikram edin
PATATES ÇANAKLARI
MALZEMELER
5 patates
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 tutam maydonoz
1 tutam dereotu
taze soğan
havuç
salatalık
tuz
HAZIRLANIŞI:
patatesleri haşlayın
ortadan ikiye bölün
altlarından çok az keserek düz durmasını
sağladıktan sonra içlerini kaşıkla boşaltın
bu parçaların üzerinedoğranmış soğanları
dereotunu
sarımsağı
mayonez ve yoğurdu
ilave edin
bu karışımı patateslerin içine
doldurun
tabağın altına maydanozları serin
üzerine patatesleri yerleştirin
havuç ve
salatalık dilimleri ile süsleyin
KARNABAHAR MÜCVERİ
MALZEMELER
1 kase karnabahar
1 pırasa
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
2 yumurta
alabildiği kadar un
tuz
karabibr
pulbiber
Kızartmak için:
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Pırasayı ince olarak kesin
Karnıbaharı yarı kıvamda haşlayın
Karıştırma kabına kesilmiş pırasayı ve ince
kesilmiş karnıbaharı üzerine ekleyin
Üzerine 2 adet yumurtayı kırın
üzerine 1 tutam
maydonoz
1 tutam dereotu
tuz
karabiber
pulbiber
ve alabildiği kadar un ilave ederek karıştırın
Kaşık yardımıyla mücveri kzıdırılmış sıvıyağa kızartın
Servis tabağına kızartılmış karnıbahar mücveri alın
ve yoğurtla beraber servis edin
ÇİKOLATALI PASTA
MALZEMELER
MODELLEME ÇİKOLATASI:
130 gr
kuvertür çikolata
2 çorba k
glikoz
HAZIRLANIŞI:
çikolatayı benmari usulü eritin ve glikozla karıştırıp
hamur haline getirin
buzdolabında sertleşene kadar
bekletin
ÇİKOLATALI ŞEKER HAMURU
1 çorba k
toz jelatin
1 çorba k
su
2 çorba k
glikoz
250 gr
pudra şekeri
60 gr
bitter çikolata
2 çorba k
kakao
HAZIRLANIŞI:
Jelatini su ile birlikte kaynatalım
içine 1 tatlı k
gliserin ekleyelim
bu karışım kaynaştıktan
sonra pudra şekerinin içine koyalım
erimiş
çikolata ve kakaoyu ilave edip hamur haline
gelena kadar yoğuralım
daha sonra merdane
ile açıp pastanın üstünü kaplayalım
ZEYTİNLİ PATATES SALATASI
MALZEMELER
3 patates
2 haşlanmış yumurta
1 tutam maydonoz
1 tutam dereotu
yarım demet yeşil soğan
1 kase yeşil zeytin
limon
tuz
karabiber
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak haşlanmış patatesler rendelenerek
karıştırma kabına alınır
Üzerine doğranmış
yumurta
maydanoz
dereotu
yeşil soğan
ilave edilir
daha sonra limon suyu
tuz
karabiber
ve biraz doğranmış zeytin de ilave edilir en son
zeytinyağı dökülerek karıştırılır
daha sonra servis
için derince bir karıştırma kabının içi streç filmle kaplanır
daha sonra streç filmin üstü kaplanacak şekilde
doğranmış biberle bezenir
hazırlanan patates harcı
zeytinler bozulmadan kabın içesine yerleştirilip hafif
bastırılır
bir süre buzdolabında bekletildikten sonra
ters çevrilip zeytinler üste gelecek şekilde servis yapılır
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul