Konu
:
Aydın Yöresinden Yemekler - Kırlı Kızartması
Yalnız Mesajı Göster
Aydın Yöresinden Yemekler - Kırlı Kızartması
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aydın Yöresinden Yemekler - Kırlı Kızartması
Kırlı Kızartması
Malzemeler:
(4 kişilik)
- Yarım kg patlıcan
- 1 büyük kuru soğan
- 7-8 diş sarımsak
- 5 adet sivri biber
- 3-4 adet domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
1
Patlıcanların sapını dipten 2 cm bırakarak kesin ve alacalı soyun
Köklerinden ayırmadan
önce ortadan ikiye
sonra da dörde bölün
Acısının çıkması için bolca tuzlayıp
yarım saat kadar kevgirde bekletin
2
Patlıcanları yıkayıp mutfak havlusu ile kurulayın
Tavada kızdırdığınız zeytinyağında kızartıp dikdörtgen bir fırın tepsisine sıralayın
3
Tavada kalan yağda (eğer fazla kaldıysa birazını alıp azaltabilirsiniz)
soğanları kavurun
Doğradığınız biberleri de ilave edin ve bir müddet çevirin
Küp küp doğranmış domatesleri ekleyin
Tuzunu kontrol edip ateşten alın ve bu harcı tepsideki patlıcanların üzerine yayın
4
Tepsinin kenarından 1 su bardağı kadar kaynar suyu yavaşça dökün
Sarımsakları bütün halde en üste serpiştirin (benim gibi pişmiş sarımsağa bayılıyorsanız çok daha fazla koyabilirsiniz!)
200 derece fırında 30 dk pişirdikten sonra tabaklara alarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul