Konu
:
Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi Tarifi
Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi Tarifi
Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi
Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi nasıl yapılır
Resimli Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi Tarifi
Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi Malzemeleri :
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tavşan (yaklaşık 1250 g
8'e bölünmüş)
4 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1/4 tatlı kaşığı kekik
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 soğan (çok iri doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
75 cl
(3 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
1 olgun domates (kabuğu soyulup
çekirdekleri çıkarıldıktan sonra
iri doğranmış)
500 g taze patates (yıkanıp
kabukları iyice fırçalandıktan ya da soyulduktan sonra
yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
2 konserve mısır (her biri 6 parçaya kesilmiş)
225 g iç bakla
Mısırlı Baklalı Tavşan Yahnisi Tarifi
Tavşan parçalarının üstüne tuzun yarısını serpin
Bir tepside un
kırmızıbiber
kekik ve karabiberi karıştırıp
tavşan parçalarını üstünde altüst ederek
her yanlarının karışıma bulanmasını sağlayın
Ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını bir tencereye koyup
tencereyi orta ateşe oturtarak
yağı ısıtın
Isınınca tavşan parçalarını koyup
her iki yüzleri de altın sarısı bir renk alıncaya kadar
altüst ederek kızartın
Sonra delikli spatulayla bir tabağa çıkarın
Kalan ayçiçek yağını tencereye koyup
ısınınca soğanı ekleyin ve sürekli karıştırarak
saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin
Sarımsağı ekleyip
30 saniye daha pişirdikten sonra
tavşan parçalarını koyarak
karışımı suyunun 1/3'ünü çekinceye kadar(4 - 5 dakika) pişirin
Tavuk suyunu ve domatesleri ekleyip
bir taşım kaynattıktan sonra
ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatarak
tavşan parçalarını iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 35 dakika) pişirin
Bu arada patatesleri bir tencereye koyup
üstlerini kaplayacak kadar su ekledikten sonra
tencereyi orta ateşe oturtarak
suyu bir taşım kaynatın
Kaynayınca ateşi kısıp
patatesleri iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin
Patatesler pişerken
başka bir tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup
tencereyi harlı ateşe oturtarak
bir taşım kaynatın
Kaynayınca mısır parçalarını koyup
5 dakika pişirdikten sonra
tencereyi ateşten alarak
haşlanmış mısırları delikli spatulayla birtabağa çıkarın
Öbürtence-redeki patates dilimlerini delikli spatulayla birtabağa çıkarıp
iç baklaları patateslerin pişme suyunda 8 -10 dakika haşlayın
Sonra tencereyi ateşten alıp
baklaları bir süzgeçte süzerek
bir kenara bırakın
Tavşan parçaları pişince iç baklaları ve kalan tuzu ekleyip
karışımı kisık ateşte 2 - 3 dakika daha pişirin
Patates dilimlerini ve mısır parçalarını 4 çorba kâsesine bölüştürüp
tencereyi ateşten alarak
tavşan yahnisini de kâselere bölüştürün ve bekletmeden servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul