Konu
:
Semsek (Şanlıurfa Yöresi)
Yalnız Mesajı Göster
Semsek (Şanlıurfa Yöresi)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Semsek (Şanlıurfa Yöresi)
Semsek
Malzemeler:
750 g az yagli kuzu kiyma (veya az yagli dana kiyma)
4 adet iri sogan
1/2 dmt maydanoz
1 t
k
pul biber
1 c
k
karabiber + tarcin
1 c
b
su
1/2 c
b
sivi yag
Biraz tuz
Hamuru İcin:
1 kg un
2 adet yumurta
1 c
k
tuz
1 fincan sivi yag
Yapilisi:
Hamuru icin gerekli malzemeleri derin bir kaba aktarin
aldigi kadar su ile yogurup kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin
uzerini nemli bir bezle ortun ve dinlenmeye birakin
Eti teflon bir tavaya alin
kisik ateste bir c
b
su ile pisirin
Et suyunu cektikten sonra dogradiginiz soganlari ve yagi ekleyip soganlar pembelesinceye kadar kavurun
Et kavulduktan sonra baharatlari
tuzu
biberi ve ince kiyilmis maydanozu ekleyip karistirip ilimaya birakin
Hamurdan
cevizden biraz iri olacak kadar
parcalar koparin ve cay tabagindan biraz buyuk olacak sekilde acin
Açtiginizin hamurun yarisina kavurdugunuz kiymadan fotograftaki gibi yerlestirin
hamurun iki yarisini tam olarak ustuste kapatmayip alt tarafi biraz daha uzun birakin (fotograftaki gibi)
ve hamurun diger yarisini etin uzerine kapatin
Hamurun altta kalan uzun kismini ust tarafina dogru parmaginizla kivirip bastirarak kenarlarini kapatin ve sekil verin
Kenarini dalgali kapatmak zor geliyorsa veya sizi oyaliyorsa pizza ruleti veya cay tabagi ile dumduz kesebilirsiniz
Tavaya iki parmak derinliginde olacak sekilde yag alin ve kizdirin
Semsekleri
on ve arka yuzleri iyice pembelesinceye kadar
kizartin
Sicak sicak servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul