Konu
:
Mercimekli Pirinç Pilavı Tarifi(Ankara)
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli Pirinç Pilavı Tarifi(Ankara)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli Pirinç Pilavı Tarifi(Ankara)
MALZEME LİSTESİ
1 su bardağı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı bitkisel margarin (6 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirisniz)
2 su bardağı
pirinç
2 adet orta boy kuru
soğan
1 çay kaşığı tuz karabiber
4 su bardağı et ya da
tavuk
suyu
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
YAPILIŞI
Mercimeği ve pirinci ayrı ayrı kaplarda üzerine çıkacak kadar sıcak suyla 30 dakika kadar bekletin
Soğanları incecik yemeklik doğrayın
Yağı ve
soğan
ları geniş bir teflon tencereye
koyun
Orta ısı ateşte 2-3 dakika kavurup tuz ve karabiberi serpin
Diğer taraftan mercimekleri süzüp
soğan
ların üzerine aktarın
Sıcak haldeki et ya da
tavuk
suyunun 2 su bardağı kadarını da ekleyin
Mercimek
pirinç
ten daha uzun sürede piştiği için mercimeği 10 dakika kadar pişirin
Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ve kalan 2 su bardağı et ya da
tavuk
suyunu tencereye aktarıp orta ısılı ateşte suyunu tamamen çekip göz göz oluncaya kadar pişirin
Pilav suyunu tamamen çekince ocağın altını iyice kısıp pilavı kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın
Tencerenin kapağını açmadan pilavı 30 dakika kadar dinlendirin
Pilavı servise sunmadan önce tahta bir kaşıkla altından yukarıya doğru hafifçe karıştırın ve kırmızı pulbiberi serpiştirin
İsterseniz ince kıyılmış yarım demet maydanoz ya da dereotuyla süsleyerek servise sunun
Yanında mutlaka ayranla ikram edin
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul