Yalnız Mesajı Göster

Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap Tarifi





Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap Tarifi

Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap Tarifi
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebapbı nasıl yapılır
Resimli Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap yapılışı

Malzemeler
1 kg kuşbaşı kuzu eti
30 adet arpacık soğanı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy domates
2 adet havuç
250 gr sultani
bezelye
Tuz karabiber
Kırmızı pul biber
1/2 demet dereotu

Yemeğin Tarifi
Eti yıkayıp bir tencereye koyun Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin

Et suyunu çekince kabukları soyulup iri doğranmış domates havuç bezelye arpacık soğanı tuz karabiber ve pul biberi ilave edin Et yumuşayıp kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1 5 saat pişirin (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz )

Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak servis yapınız Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla