Konu
:
Damat Lokumu Tarifi (Trabzon )
Yalnız Mesajı Göster
Damat Lokumu Tarifi (Trabzon )
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Damat Lokumu Tarifi (Trabzon )
Malzemeler: Uç su bardağı tereyağı (Margaıin de olabilir)
üç su bardağı yoğurt
altı su bardağı şeker
üç yumurta
yarım limon suyu
yanm çorba kaşığı kaıbonat
alabildiğince buğday unu ve tuz
Yapıhşı: Şeker
yumurta ve yoğurt bir kap içine konur
şeker eriyinceye kadar çnpilır
Şeker yağ içine erimediğinden eritilmiş ilik yağ bu karış ima sonradan ilave edilir
Diğer yanda yarım limon suyuna karbonat katıp karıştırarak yağh karış ima katılır ve alabildiğince un konarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır
Hamur on dakika dinlendirilir
Bu hamurdan iki yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak avuç arasında yuvarlayıp uzatilarak lokum şekli verilir
Yağlanmış tepsiye birer parmak ara ile yerleştirilir
üzerine bıçakla (Z) şeklinde kesikler atarak şekillendirilir
Plekide ekmek pişirir gibi üzerine sac örtülerek veya kuzinada orta hararette pişirilir
ALINTI
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul