Konu
:
Erzincan Ketesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Erzincan Ketesi Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erzincan Ketesi Tarifi
Erzincan Ketesi Tarifi - Erzincan Ketesi Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
-1 litre süt
-250 gr tereyağı
-2 su bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket(adet) yaş maya
İç Malzeme:
-250 gr tereyağı
-aldığı kadar un
Üzerine sürmek için:yumurta sarısı
YAPILIŞI
Eritilmiş tereyağı
süt
sıvı yağ
maya
tuz ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapılır
kabarıncaya kadar mayalanması için bekletilir
İçi için tereyağı bir tavada eritilir
Bulgur kıvamına gelinceye kadar un eklenir
Kete yapılırken en önemli şey içe konulacak bu malzemenin kıvamın da olmasıdır
Bu yüzden unu fazla kavrulmayacak
rengi değişmeyecek
Kavrulan tereyağlı un soğumaya bırakılır
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alınır
Her beze normal yufka büyüklüğünde açılır
Yufkanın bir ucu 4 parmak genişliğinde içe doğru katlanır
üzerine bir avuç kavrulan içten konur
Rulo yapılır
Yapılan rulo bir uçtan başlayarak yuvarlak şekilde sarılır
Sarılan hamur üzerine bastırılarak servis tabağı büyüklüğünde açılır
Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir
(alıntı
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul