Yalnız Mesajı Göster

Hamsili Ekmek Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsili Ekmek Tarifi(Resimli Anlatım)





Hamsili Ekmek Nasıl Yapılır? - Resimli Hamsili Ekmek Tarifi









Malzemeler:



Yarım kilo hamsi (kılçıkları ayıklanmış ve yıkanmış)
2 su bardağı mısır unu
300 gram pazı (ince doğranmış)
2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
Tuz



Hazırlanışı:

Pazı soğan maydanoz ve hamsileri ince ince doğruyoruz



Pazı ve soğanlarımızı tuz ilave ederek cam bir kasede yoğuruyoruzHamsi hariç bütün malzemeleri ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz

Son olarak hamsileri ilave ediyoruz ve parçalamadan tekrar bir iki kez daha yoğuruyoruz



Elde ettiğimiz hamuru yağladığımız cam fırın kabımıza elimizle bastırarak yerleştiriyoruz

Fırına koymadan önce keserek dilimlere ayırıyoruz



180 derecede önceden ısıttığımız fırında kızarana kadar yaklaşık 40-50 dakika kontrol ederek pişiriyoruz







20 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına alıyoruz Hamsili ekmeğinizi salatalık yada yeşil salata ile birlikte servis yapabilirsiniz


Alıntı




Alıntı Yaparak Cevapla