Konu
:
Kaytaz Böreği Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Kaytaz Böreği Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaytaz Böreği Tarifi(Resimli Anlatım)
Antakya'nın meşhur kaytaz böreği tarifi
MALZEMELER:
1 kg un
su
tuz
İÇİ İÇİN:
yarım kg kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı nar ekşisi
AÇMAK İÇİN:
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur
iç harcı için kıyılmış soğan sarımsakdomates ve diğer tüm baharatlar kıymanın içersine konur ve elle yoğrulur
daha sonra hamur küçük küçük bezelere bölünür dinlendirilmiş hamur bezeleri yağlanmış bir tepsinin içinde ellerde yağlanarak bol yağlı bir şekilde el yordamı ile incecik yuvarlak açılır
açılmış hamuru tam olarak yarıdan ikiye değilde yarıya yakını içe doğru katlanır karşı tarafıda üstüne gelecek şekilde katlanır ve ince uzun bir görünüm kazanır
daha sonra aynı işlemi uzun tarafları birbirinin üstüne gelecek şekilde katlanır ve kare bir görünüm elde edilir
bu şekilde açılmış ve tamamlanmış hamurların üstüne hazırladığımız kıyma iç harcını önce köfte şekli vererek üzerlerine konur daha sonra parmak yardımıyla hamurun köşeleri hariç her yerine eşit şekilde yayılır
en son olarak el ile böreklerin üzerine yağ sürülür ve 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir
afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul