Yalnız Mesajı Göster

Pepeçura Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pepeçura Tarifi





Pepeçura Tarifi - Pepeçura Nasıl Yapılır?




Rize Mutfağı’na ait siyah üzümle yapılan lezzetli bir muhallebi çeşiti olan Pepeçura tarifi




Malzemeler
• 2 kg kokulu siyah köy üzümü
• 1 bardak mısır unu
• 1 bardak şeker
• 2 bardak su


Yapılışı
Üzümleri temizledikten sonra dalından ayıklayp tencerenin içinde 2 bardak su ile pişirin Yaklaşık yarım saat kadar pişirmenizde fayda var Daha sonra süzgeçten geçirip posalarını ayırın ve atın Kalan üzüm suyunu tekrar tencereye alıp mısır unuyla şekeri ilave edip sütlaç kıvamanına gelene kadar yarım saat boyunca pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla