Konu
:
Pepeçura Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pepeçura Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pepeçura Tarifi
Pepeçura Tarifi - Pepeçura Nasıl Yapılır?
Rize Mutfağı’na ait siyah üzümle yapılan lezzetli bir muhallebi çeşiti olan
Pepeçura
tarifi
Malzemeler
• 2 kg kokulu siyah köy üzümü
• 1 bardak mısır unu
• 1 bardak şeker
• 2 bardak su
Yapılışı
Üzümleri temizledikten sonra dalından ayıklayp tencerenin içinde 2 bardak su ile pişirin
Yaklaşık yarım saat kadar pişirmenizde fayda var
Daha sonra süzgeçten geçirip posalarını ayırın ve atın
Kalan üzüm suyunu tekrar tencereye alıp mısır unuyla şekeri ilave edip sütlaç kıvamanına gelene kadar yarım saat boyunca pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul