Konu
:
Allah'a Tevekkül Etmek -
Yalnız Mesajı Göster
Allah'a Tevekkül Etmek -
08-24-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Allah'a Tevekkül Etmek -
Ey insanoğlu! Bazı hastaların günlerce bir şey yemeden içmeden durduklarını ve yaşamlarını devam ettirdiklerini sen de görmüşündür
Hastanın, sıhhati yerinde olan birinden daha zayıf ve daha bitkin olduğu açıktır
Eğer açlıktan ölen olursa bil ki onun ecelinin sebebi açlıktır
Fazla yediği için ölenler yok mudur ? Şüphesiz onların ölümlerinin sebebi de çok yemek olur
Ebu Said Hudri (r
a
) diyor ki:
"Cenabı Hak öyle hakimdir ki beni üç günde bir rızıklandırır ve bana yemek verir
Çölde yolculuğa çıkmıştım
Üç gün hiç bir şey yemeden yolculuğa devam ettim
Dördüncü gün de halsiz kaldım
Öyle ki olduğum yere yığıldım kaldım, o halde iken bir sesin hafifçe bana şöyle seslendiğini duydum:
-Ey Ebu Said, sebebi mi istersin? Yoksa kuvveti mi? ben:
-Kuvvet diye karşılık verdim
Hemen bedenim kuvvet buldu
Derhal kalktım ve 12 gün müddetle orada kaldım
Yiyecek bir şey bulamadım, ama açlıktan yana zorluk çekmedim
Ebu Said (r
a
) bu sözleri söyledikten sonra doğru konuştuğunu ispat için yemin etti
Bundan şu sonuç çıkıyor ki:
Bir kimse kendisine rızık temin eden sebeplerin ortadan kalktığını görür de kuvvetli bir tevekkül ile Allah'a tevekkül ederse, bilsin ve emin olsun ki Cenab-ı Hak ona kendi katından kuvvet ve inayet eder ve ona kuvvet verir
Bu haldeki kul asla sıkıntıda kalmaz
Onun için de Allah'a çok şükretsin ki kendisine Mevlasının üns, huzur, lutf, inayet ve kerameti ulaşmıştır
Zira Cenab-ı Hak o kuluna kuvvet vererek ona lutfu ile yardım etmiş ve onu saadete erdirmiştir
Ondan sebep ve vasıtayı kaldırmış
Onu esas gayesi olan huzuru meclisine kabul etmiştir
O kulunu meleklere benzetmiş ve melekler gibi avamdan ayırmış ve kendi katına yükseltmiştir
Onun üzerinde yeme içme adetlerinin hasıl ettiği bağları koparmış ve insanı hayretler içinde bırakan acaib kudretine muttali kılmıştır
Demek oluyor ki Allah'a tevekkül eden ve sözü edilen mertebeleri kazanan kimsenin karı büyük olur
Onun rızkı çok geniştir
Zira ona Cenab-ı Hak vermiştir
Marifetname'den
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul