![]() |
Allah'a Tevekkül Etmek - |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah'a Tevekkül Etmek -Ey insanoğlu! Bazı hastaların günlerce bir şey yemeden içmeden durduklarını ve yaşamlarını devam ettirdiklerini sen de görmüşündür ![]() ![]() ![]() ![]() Ebu Said Hudri (r ![]() ![]() "Cenabı Hak öyle hakimdir ki beni üç günde bir rızıklandırır ve bana yemek verir ![]() Çölde yolculuğa çıkmıştım ![]() ![]() ![]() -Ey Ebu Said, sebebi mi istersin? Yoksa kuvveti mi? ben: -Kuvvet diye karşılık verdim ![]() ![]() Derhal kalktım ve 12 gün müddetle orada kaldım ![]() ![]() Ebu Said (r ![]() ![]() ![]() Bundan şu sonuç çıkıyor ki: Bir kimse kendisine rızık temin eden sebeplerin ortadan kalktığını görür de kuvvetli bir tevekkül ile Allah'a tevekkül ederse, bilsin ve emin olsun ki Cenab-ı Hak ona kendi katından kuvvet ve inayet eder ve ona kuvvet verir ![]() Bu haldeki kul asla sıkıntıda kalmaz ![]() ![]() Zira Cenab-ı Hak o kuluna kuvvet vererek ona lutfu ile yardım etmiş ve onu saadete erdirmiştir ![]() Ondan sebep ve vasıtayı kaldırmış ![]() ![]() ![]() ![]() Demek oluyor ki Allah'a tevekkül eden ve sözü edilen mertebeleri kazanan kimsenin karı büyük olur ![]() ![]() ![]() Marifetname'den |
![]() |
![]() |
|