Konu
:
Pirasali Tavuk Göğüsü
Yalnız Mesajı Göster
Pirasali Tavuk Göğüsü
08-24-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirasali Tavuk Göğüsü
* Malzemeler: 2 adet tavuk göğüsü (yaklaşık yarım kilo) 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı sherry 400 gr
Pırasa Kekik 2 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi 2 yemek kaşığı limon suyu tuz ve karabiber 2 yemek kaşığı badem Yapılışı: 1-Tavuk göğüslerini yıkayıp kurulayınız
2 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık sherry ve maydonazdan oluşan karışıma bulayınız
2-Kapalı bir kapta 800W güçte 9-12 dakika arasında pişiriniz
Pırasaları temizleyip yıkadıktan sonra doğrayınız
3-Pişmiş tavuğu suyundan ayırıp bu suyun içinde pırasaları 800W güçte 3-5 dakika arasında pişiriniz
Bu arada tavuğu derisini soyup kemiklerini ayırınız
Beyaz sirke, limon suyu ve 1 kaşık zeytinyağı, tuz ve karabiberi pişmiş pırasaya ekleyip karıştırınız
4-Servis tabağına bu karışımı yayıp tavuk göğüslerini üstüne koyunuz
İnce doğranmış bademleri üzerine serpiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul