Konu
:
Gırlı Kızartma (Germencik Yöresi)
Yalnız Mesajı Göster
Gırlı Kızartma (Germencik Yöresi)
08-24-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gırlı Kızartma (Germencik Yöresi)
Malzemesi (5 kişilik):
1 kilo patlıcan
1 kilo domates
4 adet orta boy soğan
1 baş sarımsak
üzeri için:
Ufak boy yarım kase yoğurt
Kızartmak için zeytinyağı
1 fincan su
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı olarak soyun
Sapına gelmemek kaydıyla boyunca 4 parçaya bölün
Tuzlu suda acısı çıkıncaya kadar bekletin
Acı suyu gidince ve suyu süzülünce bol zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartın
Soğanları yuvarlak olarak doğrayıp bunları da aynı yağda pembeleşince kadar kavurun
Patlıcanları tepsiye dizip üzerine soğanları yerleştirin
Domatesin kabuklarını soyup kuşbazı doğradıktan sonra soğanları kapatacak şekilde koyun
1 baş sarımsağı soyup diş diş aralarına yerleştirin
1 fincan sıcak su koyup kısık ateşte yemek suyunu çekinceye kadar pişirin
Soğuyunca üzerine yeteri kadar süzme yoğurt döküp servise sunun
Not: Yemeği bir gün öncesinden pişirip ertesi gün tüketirseniz daha lezzetli olur
Kaynak: germencik
org
tr
> Bu Kategorideki Tüm Yazılar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul