Konu
:
İç Pilavlı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
İç Pilavlı Tavuk
08-24-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İç Pilavlı Tavuk
Hazırlanışı
Bir tencereye yağı, fıstıkları, ince kıyılmış soğanı koyup 1-2 dakika kavurun
Ayıklanıp yıkanmış pirinci ilave edip 1-2 defa çevirin
Üzerine üzüm, yenibahar ekleyin
1 su bardağı su koyun
Tuz ilave edin ve yarı pişmiş pilav suyunu çekince altını kapatın
Diğer tarafta yıkanmış, temizlenmiş tavuğu fırın poşetine koyun
İçine ve etrafına yarı pişmiş pilavı doldurun
Poşetin ağzını kapatın ve 200 derecede 1,5 saat kadar tavuğun üstü kızarıp pilav tavuğun suyunu çekinceye kadar kızartın
Piştikten sonra fırından çıkartın, poşeti bir makas yardımıyla kesip alın ve sıcak olarak servis yapın
Malzemeler
1 bütün tavuk (irice)
100 gram dolmalık fıstık
100 gram dolmalık üzüm
1 yemek kaşığı yenibahar
1 adet soğan
Yeterince tuz, karabiber
2 kaşık tereyağı
2 su bardağı pirinç
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul