Konu
:
Ya İlahe'l-Âlemin!
Yalnız Mesajı Göster
Ya İlahe'l-Âlemin!
08-24-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ya İlahe'l-Âlemin!
Mahlûkatı yaratırken elbette ki senin ona hiç bir ihtiyacın yoktu
Onu halk edişin Senin ona ikramından ibarettir
Sonra mahlûkatının bir kısmını cennetlik bir kısmını da cehennemlik olarak iki kısma ayırdın
Ey Allahım beni cehennemlik eyleme cennetlik kıl
Ya Rabbi! Sen azîmü'ş-şan insanları yaratmazdan evvel onlara çeşitli istikametler murad buyurdun ve onları muhtelif fırkalara ayırdın
Bazılarını bedbaht, bazılarını bahtiyar eyledin
Bazılarına dogru yolu, bazılarına ise şaşkınlıgı nasip eyledin
Beni Senin taatın ile bahtiyar eyle
Sana isyan edip de bedbaht olanlardan eyleme
Ya İlahî! Yaratmadan evvel her insanın neler işleyece ini biliyordun
Hiçbir kimse senin malumun olan şeyin haricine çıkamaz, beni kendi taatında isti'mal eyledigin kullarından eyle
Ya Rabbi! Sen azîmü'ş-şan murad etmedikçe kimse bir şey isteyemez, murad buyur da beni Sen azîmü'ş-şan'a yaklaştıracak şeyler isteyeyim
Ey Allahım! Kulların bütün hareketlerini sen takdir buyurdun
Senin iznin olmadan hiçbir şey hareket edemez
Benim bütün hareketlerimi senin takvan üzere eyle
Ya Rabb! Hayrı da şerri de Sen halk ettin ve kulların bazılarını hayra bazılarını şerre hadim kıldın
Beni hayra hadim olanlardan eyle
Ya İlahî! Sen azîmü'ş-şan hem cenneti hem cehennemi halk ettin ve bunlardan her birine ayrı ayrı insanlar ve sakinler murad ettin
Beni cennet sakinlerinden eyle
Ya Rabbe'l-âlemin! Sen azîmü'ş-şan insanların bir kısmına hidayet bahşederek hidayetinle gönüllerini ferahlatıp şad eyledin
Bir takımlarına ise dalalet verip şaşkınlık içinde ruh darlıgına duçar ettin
Benim gönlümü iman ile ferahlatıp kalbimi imanın ziyneti ile nurlandır
Küfre, taşkınlıga ve isyana karşı bana nefret ver de dogru yolda yürüyenlerden eyle
Ey Allahım! Bütün işleri sen takdir buyurdun ve her şey senin murad-ı ilahin ile sana avdet edecektir
Vefatımdan sonrası için de, evveli için de Sen bana makbul bir hayat takdir buyur
Ve beni Sen azimü'ş-şan'a son derece yaklaştır
Ya Rabbi! Kim itimadını ve ümidini Senden gayriye baglayarak gecesini ve gündüzünü geçirebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul