Konu
:
Tavuk Kalendar
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Kalendar
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Kalendar
1200 gramlık bir tavuk
30 gram margarin
5 adet domates
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu
4 adet dolmalık biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 kepçe tavuksuyu
karabiber
tuz
Yapılışı
Tavuğun ince tüylerini gidermek için tütsüledikten sonra içini ve dışını bol suyla yıkayın
Parçalara bölün
Ciğeri, yüreği ve temizlenmiş katısı kayırcasına ince doğrayın
Dolmalık biberleri ateşe tutun
Zar gibi ince kabuğu kavurup kabartın ve soyun
Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun
Çekirdeklerini çıkartın ve küçük parçalar halinde doğrayın
Soğanı çentilircesine doğrayın
Büyükçe bir güvece margarin ile zeytinyağını koyup ısıtın
Yağ ısınınca çentilmiş soğanı içine atın ve tahta kaşıkla karıştırarak kavurun
Soğanlar pembeleşince küçük parçalara bölünmüş ve kıyılmış içleri katın
Tahta kaşıkla çevirerek tavuk parçalarının her yanı pembeleşinceye kadar kızartın
Tavuk parçalarını kızarınca parçalar halinde doğranmış biber ve domatesi katın
Üzerlerine 2 kepçe sıcak tavuk suyu döktükten sonra güvecin ağzını kapatın ve ara ara karıştırarak hafif ateşte pişirin
Yemek pişince üstüne dereotu serpin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul