Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Kalendar

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Kalendar



1200 gramlık bir tavuk
30 gram margarin
5 adet domates
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu
4 adet dolmalık biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 kepçe tavuksuyu
karabiber
tuz

Yapılışı

Tavuğun ince tüylerini gidermek için tütsüledikten sonra içini ve dışını bol suyla yıkayın Parçalara bölün Ciğeri, yüreği ve temizlenmiş katısı kayırcasına ince doğrayın

Dolmalık biberleri ateşe tutun Zar gibi ince kabuğu kavurup kabartın ve soyun

Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun Çekirdeklerini çıkartın ve küçük parçalar halinde doğrayın Soğanı çentilircesine doğrayın

Büyükçe bir güvece margarin ile zeytinyağını koyup ısıtın Yağ ısınınca çentilmiş soğanı içine atın ve tahta kaşıkla karıştırarak kavurun Soğanlar pembeleşince küçük parçalara bölünmüş ve kıyılmış içleri katın Tahta kaşıkla çevirerek tavuk parçalarının her yanı pembeleşinceye kadar kızartın

Tavuk parçalarını kızarınca parçalar halinde doğranmış biber ve domatesi katın Üzerlerine 2 kepçe sıcak tavuk suyu döktükten sonra güvecin ağzını kapatın ve ara ara karıştırarak hafif ateşte pişirin
Yemek pişince üstüne dereotu serpin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla