Yalnız Mesajı Göster

Minestra (Minestrone)

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Minestra (Minestrone)



Malzemeler:
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (1,5 dolu yemek kaşığı margarin ya da tereyağı da olabilir ama ben sıvıyağ kullanmak istedim)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4-5 diş ezilmiş sarımsak
  • 3-4 dal ince kıyılmış taze soğan
  • 1/2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye (konserve de olabilir)
  • 1/2 su bardağı haşlanmış nohut (konserve de olabilir)
  • 1/2 su bardağı bezelye (dondurulmuş da olabilir)
  • 1 adet kerevizin yaprakları
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 büyük boy patates
  • 1 su bardağı taze fasulye (dondurulmuş da olabilir)
  • 1 adet büyük kırmızı biber (ince doğranmış)
  • 2-3 adet yeşil biber (ince doğranmış)
  • 1 büyük boy domates (kabukları soyulmuş ve ince doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı yüzük ya da midye makarna
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • 6-7 su bardağı su
Yapılışı:
  • Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın Sarımsak ve taze soğanları kavurun Salçalar, doğranmış domates ve unu ilave edip kavurmaya devam edin
  • 6 su bardağı suyu ekleyin Haşlanmış fasulye, nohut, dondurulmuş bezelye ve taze fasulye, kereviz yaprakları, küp kesilmiş havuç ve patatesler, ince kıyılmış kırmızı ve yeşil biberleri suya ilave edin
  • Su kaynayınca makarnayı ekleyin Tuz, karabiber ve pulbiber de ilave ettikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 - 20 dakika kadar pişirin
Notlar:
  • Makarnanın biraz daha diri olmasını istiyorsanız son 5-10 dakikada ekleyebilirsiniz
  • Bazı tariflerde minestraya haşlanmış tavuk, hindi ya da kuşbaşı dana eti ekleniyor
  • Malzemeleri arzunuza göre eksiltebilir ya da miktarlarını değiştirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla