Konu
:
Muzlu &Amp; Çikolatalı Kek
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu &Amp; Çikolatalı Kek
08-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu &Amp; Çikolatalı Kek
Malzemeler:
1 paket (250 gr
) tereyağı ya da margarin
2 paket bitter çikolata (80 x 2 gr
)
1 paket sütlü çikolata (80 gr
)
3 adet muz
1 su bardağı toz şeker
1 paket premium vanilya
2 yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İsteğe bağlı olarak çekilmiş fındık (ben kullanmadım ama şimdi güzel olabileceği aklıma geldi
)
Yapılışı:
Tereyağını eritin
Ateşi kapatın ve çikolataları parçalara bölüp erimiş sıcak tereyağının içine atın, karıştırarak tamamen erimesini sağlayın
Elde ettiğiniz çikolata sosunu ılınana kadar bekletin
Toz şeker, vanilya ve yumurtaları bir kapta çırpın
İçine çatalla ezip püre haline getirdiğiniz muzları ve çikolata sosunu ilave edip tekrar çırpın
En son un ve kabartma tozunu ekleyip düşük devirde çırparak akışkan bir kek hamuru elde edin
26 cm
lik kek kalıbınızı yağlayıp tabanına yağlı kağıt serin
Kek hamurunu kalıba döküp yüzeyini düzelttikten sonra önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirin
Kürdan testi yaptıktan sonra keki fırından alıp kalıbında ılıtın
Ilınmış olan kekinizi kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde tamamen soğuttuktan sonra servis tabağına alın
Dilimleyerek servis yapın
İsterseniz servis yaparken tarifte hazırlamış olduğumuz çikolata sosundan yarım ölçü daha hazırlayarak dilimlerin ya da kekin tamamının üzerine gezdirebilirsiniz
Ya da benim yaptığım gibi 50 ml hazır kremayı ısıtıp 1 paket beyaz çikolatayı içinde eritip sarı gıda boyasıyla renklendirerek süslemede kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul