Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Tavuk İzgara Tarifi

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Tavuk İzgara Tarifi





Malzemeler
15 Kg kemiksiz but
Terbiyesi için:
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
8 Çorba kaşığı beyaz şarap
1 Diş sarmısak
1 Adet orta boy soğan
1/2 Çay kaşığı tarhun
Kekik yada biberiye
Hazırlama süresi: 30 dakika
Sosun yapılıp bekletilme süresi: En az 4-5 saat

Hazırlanışı
Soğanı ince ince kıyın ve sarmısağı ezin
Sıvıyağ, beyaz şarap, tuz, karabiber, tarhun, kekik veya biberiyeyi soğan ve sarmısakla karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletin
Baharatlı sosu iyice çalkalayıp tavukların üzerine dökün
Soslu tavukları en az 3 saat beklettikten sonra kömür ateşi üzerinde pişirin
Baharatlı tavuk ızgarayı yanında salata yaprakları ve domates dilimleriyle birlikte sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla