Prof. Dr. Sinsi
|
Fikra Arşivi
Sabun
İki genç rahip gecenin bir yarısı duşa girmek üzere soyunmuşlar,
tam duşa girerken yanlarına sabun almadıklarını fark etmişler
Rahiplerden biri giyinmeye gerek görmeden çıplak bir vaziyette
sabun almak üzere üst kattaki odasına gitmiş
İki kalıp sabunu alarak duşların olduğu alt kata koşmaya başlamış
Yarı yolda bir bakmış ki karşıdan üç rahibe geliyor Koridorda
saklanacak
yer yok, ne yapsın zavallı, hemen bir heykel ayağına yatarak,
olduğu yerde hareketsiz dikilmiş
Rahibeler çıplak rahibin önünde durmuşlar ve heykelin ne kadar
gerçeğe
benzediğini konuşmaya başlamışlar Rahibelerden biri aniden uzanıp
rahibin
aletini çekiştirmiş Bos bulunan rahibin elindeki sabunlardan biri
yere
düsmüs
"Ah bakın" diye bağırmış çekiştiren rahibe, "bu heykel değil sabun
otomatıymış  "
İkincisi bu tezin doğruluğunu test etmek üzere uzanıp aynı şekilde
rahibin
aletini çekistirmis, doğaldır ki zavallı rahibin elindeki ikinci
sabun da
yeri boylamış
Üçüncü rahibe durur mu, o da asılmış Tabii sabun yok Bir daha
çekiştirmiş
Iıııh Bir daha, bir daha, bir daha derken
sevinçle haykırmış "yaşasın bana sıvı sabun geldi  "
Yemek
Temel birgün ispanyaya gitmis bir arkadasinin tavsiyesi ile bir restuaranta girmis ve bana engüzel yemegi getirin demis garsonun getirdigi yemegi temel afiyetle yemis ve garson bu yemegin ne oldugunu sormus garsonda boganin testisleri demis ve temel ispanyadan ayrilip türki yeye dönmüs daha sonra temel isleri nedeniyle tekrar ispanyaya gitmis ve ayni lokanta ya yemek yemek için girmis ve ayni yemegi siparis etmis garson yemegi getirdikten sonra temel afiyet ile yemis yedikten sonra garsona sormus demiski ya garson bey buseferki biraz küçüktü demis garsonda temele e! her zaman matador kazanacak degilya demis
pilot
Uçak havalandiktan sonra pilot mikrofonu açip söyle demis "sayin yolcularimiz uçagimiz havalanmis durumdadir kemerlerinizi çözebilirsiniz" demis ve arkasina yaslanmis ve mikrofonun açik oldugunu unutan pilot kendi kendini önce bir gerinmis ve söylenmeye baslamis "oooohhhh gidim önce bir siçim ondan sonrada su hostese bir yüklim demis " içrideki yolcular hepsini duymus hostes durumu düzeltmek için içeriye kosmaya çalisirken ayagi takilip düsmüs yoculardan biri acele etme baci adam önce siçacak yav demis
Gofret
adamın birinin bir şekilde penisi kesiliyor oda onu cebine atıp ,dikilmesi için hastahaneye koşuyor onu karşılayan hemşireye bana çabuk doktoru bulun demiş hemşire adamı sakinleştirip doktorun ameliyatta olduğunu kendisinin onu ameliyata hazırlayacağını söyler adamda elini cebine atar ve hemşireye uzatır Hemşirede şaşkın bir ifade ile ama beyefendi bu gofret!!!!
adam: desene yar   ğı yedik!!!!!
flört nedir ?
Küçük çocuk annesine:
-Anneciğim flört ne demek?Anne:
-Bak evladım aksam ablanın erkek arkadaşı gelecek onları izle öğren
Akşam çocuk gizlenerek ablasıyla arkadaşını izler Ertesi gün annesi sorar:
-Anlat bakalım flört neymiş öğrendin mi?
Çocuk anlatmaya baslar:
-Ablam ve arkadaşı bir sure oturup konuştular Sonra ablam fenalaştı ve arkadaşı elini ablamın kazağının altına sokarak kalbini kontrol etti Ablamın ateşi çıkmış olmalı ki arkadaşı ablamın üstünü çıkarmak zorunda kaldı Sonra ablamın hastalığı ona da bulaşmış olmalı ki, o da soyunmak zorunda kaldı Sonra sarılıp öpüştüler Arkadaşının önünde birden bire bir yılan çıktı Ablam ısırıp yılanı öldürmeye çalıştı Uzun bir sure uğraştıktan sonra yılanı öldürdü
Çok yorulmuşlardı bir sure dinlendiler Ama yılan tekrar dirildi Demek ki ölmemişti Sonra ablam yılanın üstüne oturarak onu tekrar öldürmek için uğraştı en sonunda öldürmeyi başardı Bu defa öldürdüğünü biliyorum çünkü arkadaşı yılanın derisini soyup tuvalete attı
Ve anne düşüp bayılır
DELİKÇİ MEHMET
Yeni evlenen çocuk cinsellik ile alakali hiç bir bilgisi yoktur, kiz da bir o kadar saf, ilk gece ne yapacaklarini bilmeden oynasirlar Sabah oldugunda babasi ogluna sorar ne oldu ne yaptin ?
Oglu cevap verir valla henüz birsey olmadi, ama çok yakinda olur der babasina Ertesi gün olur babasi yine sorar ne oldu ? Cevap yine ayni bisi olmadi
Aradan birgün daha geçer, babasi yine sorar ogluna ne oldu
Ogul bu sefer farkli bir cevap verir Valla bayagi yumusattim yakinda kesin delerim der
Aradan bu sekilde birkaç gün daha geçer, ama hiç bir degisiklik olmaz sonunda babasi ogluna der
Bak oglum, bizim köyün altindaki köyde namli bir adam var naminca ona delikçi Mehmet derler, istersen onu kimse duymadan çagirip su isi hallettirelim yoksa rezil olucaz elaleme Ogul tamam der ve babasi haber yollar delikçi Mehmete, adam gelir aksama eve ve derki beni bu gece yeni gelinle yalniz birakin, sabaha isi bitirmis olarak size teslim ederim der, bizim kör cahillerde tamam derler, adam zaten hovardanin önde gideni nami ile delikçi Mehmet, sabah olur delikçi gelinin isini bitirmis vaziyette babaya teslim eder, üstüne üslük yaptigi hizmetin ücretinide alir ve çeker gider Aksam oldugunda yeni damatla yeni gelin yalniz kalirlar bu arada gelin isi ögrendi tabi tecrübe sahibi oldu, nede olsa yeni damada her seyi neyi nasil yapacagini gösterir ve sabah oldugunda babasi tekrar sorar ne oldu oglum tamammi damat cevap verir
Ya baba tamamda ben göbekten ugrasiyodum delmeye bu adam çok asagidan delmis ya Babasi cevap verir o pezevenk ananida ordan delmisti
TEDBİR
Kizilderililerin genç reisi 18 yasina geldiginde cani kadin ister Kabilenin büyücüsüne gider, der ki:
- "Oturan Boga kadin ister " Büyücü:
- "Oturan Boga ormana gitsin, üzerinde delik olan bir agaç gövdesi bulsun ve onun üstünde egitim yapsin, hazir olunca gelsin 15 gün sonra reis geri gelir Der ki:
- "Oturan Boga hazir " Büyücü de kabiledeki en güzel kizi ona verir Reis alir kizi çadira girer
- "90 derece egil" der Kiz egilince, kiza bir tekme vurur Kiz çiglik atarak bunu niçin yaptigini sorar Reis söyle cevap verir:
- "Oturan Boga akillandi, önce yaban arilarini kontrol!"
FOTOĞRAFCI
Temel bir gün fotografini çektirmek istemis Fotografçiya;
- Ben fotograf çektirmek istiyorum Lakin vesikalik olmayacak
Fotografçi;
- Olur efendim 24 çarpi 32'ye ne dersiniz?
Temel;
-432 eder de, haçan punin konimuzlan ne alakasi vardur?
PACA
Adamin biri Karadeniz'i gezerken bakmis bir köyde bütün koyunlar üç bacakli Merak etmis ve arabasindan inip çobana sormus niye koyunlar böyle diye Bunun üzerine çoban :
- Canimiz her paça istediginde koca koyunu kesecek degildik herhalde  
ORUÇ
Dursun Temel'e sormus
- Usagum oruçlu oruçlu kaç hamsi yiyepilursun?
Temal - 100 tane demis
Dursun - Hadi oradan yesen yesen 1 tane yersin geriye kalan 99 hamsiyi oruçsuz yersin demis Bu espri Temel'in çok hosuna gitmis Yolda Cemal'i görmüs ve hemen sormus
- Usagum oruçlu oruçlu kaç hamsi yiyepilursun ?
Cemal - 50 demis
-Ha usagum 100 deseydun sana müthis bir espiri yapacaktum demis
BURASI AMERİKA
Temel Dallas'daki kuzeni Dursun'u görmeye gitmis Dursun Temel'i havaalaninda karsilamis Beraberce disari çikmislar Temel bir bakmis 10 metre boyunda bir limuzin! "Uyyy, amma da büyük bu,da!"
Dursun hafifçe gülmüs "Temelim burasi Amerika! Bura da herbirsey büyük!"
Yola çikmislar, Dursun'un çiftliginin kapisindan içeri girmisler Git git bir türlü eve varmiyorlar Temel saskinlik içinde: "Uyy, amma da büyük çiftlik daaa!"
Dursun gene hafifçe gülmüs "Temelim burasy Amerika! Burada herbirsey büyük!"
Neyse, aksam olmus, yemek salonuna geçmisler Salonun ortasinda kocaman bir masa Bir ucunda Temel bir ucunda Dursun Temel Dursun'u taa uzaktan zor seçiyor "Uyy!" diye baaarmis "ammabüyük masa, da!"
Dursun'un sesi gelmis "Temelim burasi Amerika! Bura da herbirsey büyük!"
Yemekten sonra Temel'in tuvalete gitmesi gerekmis Dursun:
"Temelim, alt kata in, soldan üçüncü kapi" diye tarif etmis Temel alt kata inmis ama sol yerine sagdan üçüncü kapiya girmis Orasi evin havuzunun oldugu yermis Heryer karanlik oldugu için Temel elektrik dügmesini ararken havuza düsmüs Can havliyle bagirmaya baslamis:
"Sifonu çekmeyiiin!!Sifonu çekmeyiiin!"
MATEMATİK
Trabzonlu Temel Aga'nin sevgili torunu Eda'ya verilen ödev ile basi derttedir  Eskisehir'e göç eden "tegerli arkadasu" Niyazi'ye basina gelenleri yazar:
Niyazicugum Hani benim küçük torun var ya Geçen aksam, geturdi ödevini önüme koydi Bi yandan da aglay Zaten dertlerini hep baga açar Dedi ki; "habunlari anliyamadum O yüzden da yapamadum Yarin ögretmen beni dövecek "
Dedum ki; "Aglama usagum, bunun içun ögretmen adam dövmez Simdi oni çözeruk " Ne mümkün Niyazi kardasum:
Bi tirenlan, bi otobos ayni istasyondan kalkmislar Tiren otobostan üçte bir daha hizli gidiy Otobos iki yerde onbeser dakka istirahat vermis Tiren da bi yerde durmis, 20 dakka su almis Otobos saatte 60 kilometro gidiymis Tiren 5 saat sonra gidecegi yere varmis Otobos ise ne vakit sonra oraya varacakmis Ograstum yapamadum Usak aglay Derken bubasi geldi O da çözemedi
Diyrum oga ki, "damat, senun tanidugun tahsilli bi otobos sofori var ise oga soralim, belki o bilebilur Yahutta sabah olsun ben usagi soforler cemiyetine götüreyum Onlar arasinda belki tirenle yaris etmis bi sofor vardur da bize nasihat verur " Ha, biz bi yandan da usaga tireni tarif ediyruk Tiren görmemis ki  Ne anasi görmis, ne bubasi Ben da bi tek askerlukte Erzurum'dan Sivas'a gittiydum Neysa kardasum, o gece çok kizdum Diyeceksun ki niye? Usak daha incir agacindan duti ayiramay; mezgiti gosteriyrum, hamsi diy; efendum, yumurtanun fabrikada yapilduguni sanay Biz gelduk araba yaristiriyruk Yani efendi, otobos saatinda varsa ne olur, geç varsa ne olur? Gurbetten yolci mi bekliysun? Eger varacagi saat onemliysa, edersun yazihaneye bi telefon, derler saga otobosun inecegi zamani Bu kadarluk mesele içun sabiyi subyani niye telef edersun? Usacuklarda sarki yok, türki yok, oyun yok; dayamis matamatigi Ayuptur  
TEMELİN İNEĞİ
Temel'in inegi hastalanmis Komsusu Cemal'e gitmis
- Ula inegun hastalandugunda ne vermistun?
- Tuz ruhi  
- Eyi     
Temel ertesi gun kosa kosa geri donmus  
- Ula inegum oldi  
- O zaman benimci de olmisti  
PENGUEN
Temel ile dursun Bir gün Sokakta bir penguen bulmuslar ve onu karakola göturmusler komser onlara bu hayvani cabuk hayvanat bahcesine göturun demis aksama dogru komser pencereden disari bakarken temel Ile dursun pengueni ortalarina almis gezdiriyorlar Komser pencereyi acip demiski
Komser-'Ula usaklar ben size o hayvani hayvanat bahjcesine götürün demedim mi
Teme ile Dursun kizgin bi sekil de
Temel ile Dursun-'tamam da göturdük simdide sinemaya götüreyruz demisler
PİJAMA
Temel Dursun'a misafirlige gitmis Fakat bi zaman sonra bardaktan bosanircasina yagmur yagmaya baslamis Dursun
- "Temel bu aksam gitme, çok yagmur yagiyor Burda kal yarin gidersin Yoksa çok islanirsin" demis Temel kabul etmis Bir ara Temel ortaliktan kaybolmus Sonra kapi çalmis Kapiyi açan Dursun Temel'i sirilsiklam karsisinda görünce saskin bi halde sormus:
- Ula Temel bu ne hal? Temel de
- "Haçan pijamalarimi almaga cittum" demis
KİM TANIYACAK
Temelin biri birgün denize gider,soyunur elbiseleri sahilde birakir
Çirilçiplak girer denize epey yüzdükten sonra döner gelir sahile bakar
elbiseler yok Çaresiz bir eli önde bir eli arkada adem gibi eve gider
Yolda yasli Temellerden birisi görür sorar usagim bu ne hal Temel durumu
anlatir, yasli Temel ula salak usagim yüzünü kapat oni kim taniyacak der
YIRTIK DONLU HAYALET Günlerden bir gün temel dursun ve cemal otele yer
leşmekte kararlıymışlar bunların 3 bir odada kala
caklarmış temel haçen hepimüz aynı odada kalalım
demiş cemel ile dursunda tamam demiş
otelci bunlara hangi odada kalmak istiyorsunuz de
miş dursun temel ve cemel ver işte bi odada demiş
bunlar ıdaya yerleşmiş pencere açıkmış
pencereden acayip sesler geliyormuş "BEN YIRTIK
DONLU HAYALETİM" diyormuş ses cemal sesi duyunca
Camdan atlamış ölmüş , dursun da atlamış ölmüş
sıra temele gelmiş hayalet ben yırtık donlu haya
letim demiş temelde: AL ŞU ELLİ KURUŞU GİT KENDİ
NE DOĞRU DÜRÜST DON AL DEMİŞ  
TEK ASKER TEMEL
Manevra varmis Temel elde tüfek yerde yatiyormus Komutan gelip sormus :
-Düsman önden gelirse ne yaparsin Temel?
Temel cevaplamis Su yandan, bu yandan, arkadan gelirse, diye tekrar sormus komutan Temel bunlari da cevaplamis
Komutan en sonunda :
-Ya düsman tepeden gelirse,deyince
Temel dayanamamis ve :
-Habu memleketin tek askeru ben miyum komitanum daa!
İSTANBUL
Bir gün Temel ile Dursun İstabul'a gitmişler Otobüse binmişler Otobüs mavini nereye gidecekleri sormuş Temel demiş ki:
-"Ahmet beye gideceğiz " Demiş Otobüs ilerledikçe Dursun durmadan Temele:
-"Temel daha gelmedik mi?"diyormuş Sonunuda "BEYOĞLU"na gelmişler İnmişler Kendilerine verilen adreste yazıyormuş ki:
-"Ula uşaklar Temel ve Dursin Otobüsle bey oğluna gelin Ondan sonra da taksiye binip gelün daa"yazıyormuş Temel ile Dursun sora sora Taksim'e varmışlar beklemişler beklemişler ama gelen giden yokmuş Dursun Temel'e:
-"Hüüü Temel taksi nasıl birşeydir daa"demiş Kala kalmışlar orada
BURDAN ÇIKARTACIĞIMIZ DERS ŞUDUR Kİ:
TANIMADIĞINIZ YERLERE SAKIN GİTMEYİN HELE
TEKNOLOJİ İLE ARANIZ İYİ DEĞİLSE
SÜZME
Temelin 8 tane cocugu varmis ama hepsi de birbirinden salak,
gerizekaliymis Temel ve karisi Fadime doktora gitmisler Durumu
anlatmislar Böyle böyle biz artik cocuk istemiyoruz demisler Doktor
bunlara 1-2 kutu prezervatif vermis Nasil kullanilacagini falan anlatmis
yollamis Neyse bunlar kullana kullana bir gün prezervatifleri kalmamis
Temel kara kara düsünmeye baslamis Ne yapsak ne etsek diye Fadime "Dur ben sana dantelden örüvereyim demis" Olcüyü falan almis 1-2 gün icinde örmüs aradan 9 ay gecmis Temel ile Fadimenin 1 cocuklari daha olmus Zamanla cocuk büyümüs, 9-10 yaslarina gelmis Ama nasi bi cocuk zeki mi zeki, firlama mi firlama Önceki 8 ine hiç benzemiyo Tum sinavlarda birinci, sporda tum sehrin en iyisi, Köyün en zeki,atilgan cocugu olmus
Bir gün Temel kahvede otururken sormuslar :
" Ya Temel senin 9 cocugun 8'i deli mi deli bu sonuncusu nasi oluyor da
bu kadar akilli oldu?" Temel gerine gerine cevap vermis :
" Suzme o, suzme "
|