Yalnız Mesajı Göster

Komik Fıkra Arvişi 2 (Hakkı42 Farkı İle)

Eski 08-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Komik Fıkra Arvişi 2 (Hakkı42 Farkı İle)

Metro

Amerikali kadin turist Istanbul' da metroyu ararken yanlislikla yeralti tuvaletlerinden birinin ***ekler bolumune girmis Girmesi ile pisuvarin basinda isini goren Temel ile gozgoze gelmesi bir olmus:
- "Metro! Metro!" diye saskin saskin sormus
Temel kafasini iki yana sallayarak cevap vermis,
- "No metro! No Metro ! Oniki santimetro!"
-----------------------------------------------------------------------
Tüp geçit
mısır hükümeti kızıl denizin altına tüp geçit yapmak için ihale açar ihaleye ingiltereden, amerikadan, japonyadan ve türkiyedende temelin firması olmak üzere birer firma katılır firmaları teker teker mülakata çağırırlar ve teknik bilgi isterler
ingiliz firması:
- biz iki taraftanda eşzamanlı olarak tüneli kazmaya başlarız ve denizin altında tam ortada buluşuruz tüneller arasında maksimum 1 metre bir metre fark olur 30 metrelik enindeki tüneldede 1 metreyi rahatlıkla düzeltiriz derler
amerikan firması:
-bizde ikitaraftan kazmaya başlarız ve tam ortada buluşuruz maksimum 50cm farkolur derler
japon firması:
- biz iki taraftan kazmaya başlarız ve tam ortada buluşuruz maksimum 20cm farkolur derler
sıra bizim temele gelir
temel:
-valla bizde iki taraftan kazmaya başlarız ortada buluştuk buluştuk buluşamadık iki tüneliniz olur der
----------------------------------------------------------
ütü kaldirmaca
Hafta sonu vakit geçirmek üzere Temel ve Fadime vitrin alış verişine çıkmışlar Fadime bir vitrinde güzel bir ütü görmüş, almak istemiş ama temelin para harcamaya hiç niyeti yok Tezgahtara "uşağım bu ütü çok hafif, daha ağırı yok mudur ?" demiş Tezgahtar daha büyük bir ütü getirmiş Bu böyle bir kaç kez devam ettikten sonra tezgahtar kızgınlıkla sanayi tipi kocaman bir ütü göztermiş Temel "Ula bu ağır mıdır ki ? Ben bunu şeyimle kaldırırım" demiş Kızan tazgahtar da "kaldır ulan, bedava senin" deyince temel ütüyü aletin ucuna takıp kaldırıvermiş ve ütüyü bedavadan kapmış Ütüyü almış ama bu sefer geceleri Temel'de tık yok Bir süre geçince Fadime "Temelciğim, bak bunda utanacak, sıkılacak bir şey yok Bir doktora gidelim, çaresini arayalım " demiş
Temel "Ula kari, sık dişini biraz, şu tam otomatik çamaşır makinesini de alalım da ondan sonra sen görürsün"
------------------------------------------------------------------
Mektup
Karadenizli bir babanin Almanyada calisan ogluna gonderdigi mektuptan:
"Uy sevgili usagum, Allah'in selami tabiidur
Mektubumu cok yavas yazayrum, Cunkim bilirumki, okuman zayuftur, cabuk okuyamazsun Benden sana sual edersen, Allahuma pin sukur iyiyum,yeni pir is buldum Emrimde 1500'e yakin adam var, hepside sessuz sedasuz, kendi
hallerinde Ne is puldugumu soraysan soyleyecegum patlama, mezarluk pekcisi oldum
Gectigimiz hafta puraya iki tefa yagmur yagdu Piri pazartesinden persembeye oburide persembeden pazara
Bacin Emine bir usak doguracak, daha ***ekmidir kizmidir pelli degil, hacan o yuzden saga dayi mi oldin, teyzemi oldin soyleyemeyrum
Saga kotu bir havadisim var Emicen Idris havasuzluktan
boguldioldi Pilirsin rahmetlinin 9 tane usagu vardi, daha fazla usak olmasin diye bir ilac bulmus, prezervatif midur, nedur, bakmiski ustunde,sikica kafana gecur, diye yazulu, oyle etmis, havasizliktan getmis
Kotu havadisler piter mu?
Pahriyede askerlik yapan 10 usaguda kaybettukPindikleri denizaltu pozulmus,motoru turmus , inmis asagu, denizaltuyu itekleyup, motorunu calistirmak istemuslar
Temel emicende tukkan actu, o da 30 a alduguni 25 e verir, surumden kazaniyormus oyle dedu
Bizim koye findukcularun Temel'i muhtar sectuk, akullu usaktaGecen gun hepimizu zelzeleye karsi asi etturdu Temel hem akillidur, hemde durusttur Gecenlerde bir taksinin soforu koye varmis, muhtari ariyor, meger yolda bir tavuk ezmis sahibini soraymus Muhtar Temel tavuga pakmis, ha bu pizden deguldur
pizumkoyde yassu tavuk yoktir demis
Senin kucugun Ergin cok akullu usak cikti Gecen gun tepeye varmis, elinde bir ip sallayip duriy Anan uy usagum ne edeysun orada, demisO da
heva durumuna bakayrum demis Cektum oni aksam karsuma, anlat bakayum su hava turumu isinu dedum Anlattu, meger ip sallaninca havanin Ruzgarli
olduguni; ip islanunca da yagmur yagduguni anlaymis Cokakillu usak vesselam Sen o yasta boyle akillu
degildun
Senin gonderdigun resmi alduk, pir yaninda bir Alman herif piryaninda pir Alman karisi var, ortada da sen Iyiki resmin arkasina ortadaki penum diye yazmissun yaksam tanimayacaktuk
Yaa iste boyle usagim Memlecetten saga pol pol havadis
Yenihavadis olursa yine yazarum Baki hudaya emanet ol
Baban
NOT: Mektupa para koyacaktim, ama gec akluma geldi, zarfi kapatmisum"
--------------------------------------------------------------------
Almanlar
Temel birgün son model bir mercedes araba ile Trabzon'a gelmiş ve arkadaşları ile muhabbete başlamış;
Konu arabalardan açılınca, Temel başlamış arabasını övmeye, Almanlar ne kadar zeki insanlar yahu, yaptıkları araba dört dörtlük Şöyle iyi araba, böyle rahat araba, çok hızlı araba vs
neyse böyle konuşulurken iş iddiaya binmiş ve
Temel 'Ben arabamla Trabzon'dan Samsuna 4 saatte giderim' demiş
Arkadaşları gidemezsin demişler Temel hemen heyecanlanarak arabasına binmiş ve 'gideyimde görün uşaklar'demiş
Arkadaşları 'iyide biz senin oraya ne zaman vardığını nereden bileceğiz demişler'
Temel'de 'Samsun'a varınca telefon ederim' demiş
Ordan hemen biri atılmış ve 'iyide Samsun'dan aradığını nereden bileceğiz Sen git şu kişiyi bul ordan, o bizi arasın' demiş
Temel adresi alarak yola çıkmış ve 3,5 saatte Samsun'a varmış, sözü edilen kişiyi bulmuş ve Trabzon'a telefon etmişler
Arkadaşları Temel'e 'oooo Temel iddiayı kazandın tamam hadi gel' demişler ve başlamışlar Temel'i beklemeye
Aradan 5 saat geçmiş Temel yok gece olmuş Temel yok
Arkadaşları 'nerde kaldı bu yahu' diyerek evlerine gitmişler Sabah ***enden h***es birbirine 'Temel geldimi? ' diye sormuş ama kimseden cevap yok
O gün de Temel efendi Trabzon'a teşrif etmemiş
Ertesi gün sabah yine yok, öğleden sonra çıkmış gelmiş!
Arkadaşları Temel'e hemen 'yahu Temel Samsun'a 3,5 saatte gittin 3 günde ancak döndün, ne oldu uşağım' demişler
Temel de ' Sormayın be arkadaşlar bu Alman'lar ne gerizekalı bir millet' demiş
Arkadaşları ' Ne oldu Temel' demişler
Temel ' Şu güzelim arabayı yapmışlar, 5 tane ileri vites koymuşlar ama 1 tane geri vitesi koymuşlar' demiş
---------------------------------------------------------------------
Temel uykuda
Bizim temel uyuyormuş Birden yataktan düşmüş, kalkmış yeniden yatmış
Biraz sonra bi daha düşmüş ve sevinerek mırıldanmış: İyi ki kalkmışım yoksa üstüme düşücektim
----------------------------------------------------------
Mustafa
Bizim Temel ajanlığa soyunmuş ve talimatları öğreniyor tabi ajan olduğu için Temel ismi yerine takma isim kullanmasını söyleyip adını Mustafa koyuyorlar ve Temeli İngiltereye gönderip oradaki ajanlarla tanışmasını söylüyorlarTemel İngiltereye gidiyor ve burada ajanların buluştuğu bir bara giriyorBurada karşısına çıkan birine tanışmak için adını soruyorTabi ingiliz cevap veriyor:
-Bond,James Bond
James Bond da Temele adını soruyor ve bizim Temelde:
-Tafa,Mus tafa
--------------------------------------------------------
giyotin
devrin birinde, bir alman,bir ingiliz ve bizim temel amerikada birlikte suç islemisler ve mahkeme idam edilmelerine karar vermis hakim bizimkilere üç seçenek sunmus( ilk önce almana) ;
-asilmayi,yanarak ölmeyi mi yoksa giyotini mi tercih edersin?
alman düsünmüsyanarak ölmek aci verir, idamda can cekisirim en iyisi giyotin
kafasini sokmuslar cellat ipi cekmis tak giyotin almanin kafasina gelince durmus
halktan sesler yükselmeye baslamis,
hakim;
-bu allahin sevgili kuluymus bunu serbest birakin
serbest birakmislar almani
sira ingilize gelmis ingilize de ayni secenekler sunulmusingilizde düsünmüs
himm yanarak ölmek aci verir, idamda kötü, en iyisi giyotin
kafasini sokmuslar cellat ipi cekmis giyotin inmis inmis ingilizin kafasinin üstünde durmus yine
halktan sesler yükselmeye baslamis yine
hakim;
-bu da allahin sevgili kuluymus bunu da serbest birakin
ingilizide serbest birakmislar,sira temele gelmis
hakim yine ayni soruyu sormus
-yanarak ölmek mi?,idam mi? giyotin mi?
temel düsünmüs ve cevap vermis,
-yanarak ölmek aci verir,giyotininiz de bozuk zaten en iyisi asin beni
------------------------------------------------------
tum cıkışlar
TEMEL HAPİSHANEDE GARDİYANMIŞBİR GÜN HAPİSHANEDEN BİR SUÇLU KAÇMIŞBAŞ GARDIYAN TEMELE TUM ÇIKIŞLARI TUT DEMIŞ,AMA GENEDE SUÇLU KAÇMAYI BAŞARMIŞBAŞ GARDİYAN TEMELE''BEN SANA BÜTÜN ÇIKIŞLARI TUT''DEMEDİMMİ?,DEMİŞ TEMEL ''BEN BUTUN ÇIKIŞLARI TUTTUM O GİRİŞLERİN BİRİNDEN KAÇMIŞ OLMALI
------------------------------------------------------
Ingiliz
Ingiltere ye gezmeye giden Temel taninmamak icin gördügü Türklere selam vermiyip selam da almiyormus
Fakat Türk´ün üstelik de hemsehrisinin biri Temel deki burnu görünce
"Bu kesun lazdur" Demis ve pesine takilmis
Yanasip sormus Temel´e;
"Kardasum sen laz musun?"
Temel den cit yok
Adam yine sormus;
Kardasum Laz musun?"
Temel yine bakmamis adama
Adam israrla takip edip devamli"Kardasum laz musun" Diye sorunca Temel adama dönüp söyle demis;
"Inciluzum Inciluz"
---------------------------------------------------------------
marangoz
bizim temel marangoz ama ne marangoz mesleğinin zirvesinde d***en trabzona dünyanın en büyük sirki geliyor çadır direğini dikmek içinde usta bir marangoza ihtiyaç var arayıp soruşturuyorlar en iyi usta olarak temeli tavsiye ediyorlar temel sirke gelip ne iş yapılacağına bakıp takımlarını alıp geliyor ve direğin üstüne çıkıp başlıyor direği yere çakmaya bu sırada sirkin patronu aşağıdan temeli seyrediyor d***en temel birden havada iki parande üç salto atarak yere iki ayağının üstüne ve ellerini bacağının yanlarına vurarak sağlam bir şekilde düşüyor bunu gören patron içtiği puroyu yutuyor ve koşarak temelin yanına gelip aynı hareketi yapmasını ve bunun karşılığında ise çok büyük para kazanacağını anlatıyor temel ise kesinlikle olmaz diyor patron gene aynı hareket için para ve 20 senelik ip canbazlarının bile bu hareketi yapamadığını anlatıyor adam ısrar ediyor temel kabul etmiyor adam gene ısrar temel en sonunda adamın kulağına eğilip ula hemşerim benim her sefer aynı hareketi yapmam için direğin tepesinde aletin başına mı vurmam lazım
----------------------------------------------------------------
Papağan ve Temel
Temel Fransada gez***en, h***es toplanmış bir dükkanın başına bir papaganı dinliyor Temel hemen sormuş "Bu nedir burada ne oluyor ?" Demişler ki "Bu papagan özeldir, insanların karakterini biliyor, gelecegini okuyor"

Temel tam papaganın yanına gidecek, papagan bunu görmüş ve "*****" demiş Temel sagına soluna bakmış, tekrar papagana dönmüş, papagan tekrar Temel'e "*****" demiş
Temel "ulan bildi helal olsun" demiş ve papaganın sahibine gidip onu satın almak istemiş Tabi adam satmak istememiş ama ısrarlar sonucu 3 adet yumurtası oldugunu ve onları verebilecegini söylemiş Temel hemen parasını ödemiş ve düşmüş yollara Trabzona gelmiş ve h***ese anlatmaya baslamiş; yakında zengin olma hayalleriyle h***ese papaganin herşeyi bildigini anlatmış Tüm ahali merakla beklemiş ve zaman gelmiş Birinci yumurta çatlamış, bir bakmışlar içinden bir güvercin, bir zaman sonra ikinci
yumurta, bundanda bir serçe Üçüncü yumurtadan da bir kırlangıç çıkmış Tabi bizim Temel o hışımla hemen Fransanın yolunu tutmuş Papagan bunu görünce "*****" diye bagırmış Temel hemen yanına gitmiş ve papagana demiş ki;
"Benim ***** oldugumu sadece sen biliyorsun ama senin orospi oldugunu bütün Trabzon biliyor" !
----------------------------------------------------
meyhaneci
Of'lu hoca Cuma namazında içki içenleri fena azarlıyordu: "Paranızı sokağa atıyorsunuz Kazanan kim? Meyhaneci En büyük dükkan kimin? Meyhanecinin En güzel ev kimin? Meyhanecinin Ya en güzel araba? Meyhanecinin Bu paraları veren kim? Ha sizin gibi kafasızlar"
Aradan 2 hafta geçer, Temel koşarak hocanın yanına gelir ve ellerine sarılıp öperek: "Allah razı olsun hocam, senin verdiğin içki vaazı sayesinde hayatım kurtuldu" Hoca memnun: "Aferin, içkiyi bırakmanın mükafatlarını ahirette de göreceksin oğlum" der Temel düzeltir: "İçkiyi bırakmadım hocam, meyhane açtım!"
--------------------------------------------------------
İş Gücü
Temel bir grup arkadaşıyla çukur açıyormuşBir başka grupda gelip çukurları kapıyomuşAdamın biri çok merak etmiş ve ne yaptıklarını sormuş
Temel:
-Bir grup daha fardu,onlarda fidan dikeydu,bucün gelmeduler,piz de pizim işler geri kalmasın diye çalişayruz
------------------------------------------------------------------
Yağmurluk
Amerikalı, Rus ve Karadenizli aynı otelde kalırken gece yarısında yangın çıkar Panik içinde yukarı katlara koşarlar Çaresizlik içinde Amerikalı, odada duran bir şemsiye bulur, "Başka şansım yok" diyerek şemsiyeyi açıp atlar Şemsiye sağlamdır, Amerikalı paraşütle iner gibi sağ salim yere varır Bunu gören Rus, yandaki odadan başka bir şemsiyeyi bulup paraşüt gibi kullanarak atlar; o da kurtulur İkisi de yukarıya bakarak merak içinde Temeli bekl***en yanlarına, hızla dusen bir cisim çarpar Gidip bakarlar: Temel Hayatta ama kan revan içinde ve her tarafi kırık Amerikalı merakla: "Ne oldu?" diye sorunca Temel; "Şemsiye bulamadım Ama dolapta yağmurluk vardı" demiş
otoban
Temel otobanda arabası ile son sürat yol almaktadırBir anda radyoda dinlediği müzik sesi kesilir ve bir anons verilir; "Dikkat Dikkattüm sürücülerin dikkatine otobanda bir araç oldukça süratli bir şekilde ters yönde ilerlemektedir" Anonsu duyan Temel kendi kendine söylenir
"Hangi biri be kardeşim hangi biri?"
Kafiyesi yok ama
İdris'le Dursun, kahvede ayrı masalarda hafif sıkkın oturuyorlar
İdris sesleniyor:
- Bana "ayran" desena
- Ayran!
- Uyy, ben da senun karuna hayran!
Fena halde bozulan Dursun, biraz sonra İdris'e sesleniyor:
- Bana "gazoz" desena
- Gazoz
- Uyy, ben da senun karini öptum
İdris, dudak büküyor:
- Bu söylediğunun kafiyesi yoktur
Dursun sözü bağlıyor:
- Kafiyesi yoktur ama asli vardur!
--------------------------------------------------------------------------
seytana uydum
Temel bir gün bir kadına tecavüz etmişYakalayıp hakimin karşısına çıkarmışlarHakim sormuş:
-Niye kadına tecavüz ettin demiş
-Şeytana uydum beni salın demiş
Temeli salmışlarTemel birkez daha bir kadına tecavüz etmişGene aynısı olup salmışlar3 4 5 d***en birdaha tecavüz etmişyakalamışlar hakimin karşısına oturtmuşlar gene şeytana uydum demiş Hakimde "ulan it, şeytanın işi gücü yok da sana ********lik mi yapsın
------------------------------------------------------------------------
inek testi
Bir gün Temel ve Dursun bakmışlar Türkiye'de iş yok Almanya'ya gitmeye karar vermişler ama ceplerinde para yok O zamanlarda Almanya'ya hayvanlar bedava gidiyolarmış, bunlarda neleri varsa satıyolar ve bir inek kostümü alıyolar Temel öne Dursun'da arkaya geçiyor ve gümrüğe gidiyolar gümrükteki memur bunları bir test edeyim diyor ve ineğin önüne bi tomar saman getiriyor sen gerçek ineksen bu samanları yersin diyor Temel mecburen yiyor ondan sonra memur bir kova su getiriyor eger sen gerçek ineksen bunu içersin diyor ve Temel içiyor Memur bu sefer bi tomar taze ot getiriyo ve ineğin önüne koyuyor Temel mecburen yiyor Artık Temel şişiyor ve bir lokma bir şey yiyemez hale geliyor Ama bu sırada Temel başlıyor gülmeye Dursun merak ediyor Soruyor ula Temel neden gülirsen Temel de cevap verir memur bizim gerçek inek olup olmadığımızı anlamak için bir tane öküz getiriyor
Tarak
Temel ucaga bin***en merdivende bir bakmis onunde Sharon Stone haltetmis bir dilber Muhtesem de bir mini Temel icini cek***en bir bakmis, yeri dilberin tam yani Oturmuslar Ucak havalanmis Dilber cantasina uzanmis Icinden bir bulmaca dergisi, bir kursun kalem cikarmis Baslamis capraz bulmacayi cozmeye Temel heveslenmis
"Simdi bir yerde takilir, bana sorar, boylece muhabbete baslariz" diye Bes dakika gecmeden dilber Temel'e donmus, gercekten Kisik, seksi bir sesle sormus:
"Bes harfli bir kelime Sonu arak Basina bir harf koyarsaniz kadinlarin en sevdigi alet olurmus, biliyor musunuz?" diye
"Aman Tanrim" demis Temel, Amerikan filmlerindeki gibi "Aman Tanrim Bu guzel kadina o kelimeyi nasil soylerim ben Mutlak bir baska kelime olmali" Baslamis dusunmeye Bes dakika sonra jeton "Dank" diye dusmus Kadina donmus:
"Tarak olabilir mi, hanimefendi? Tarak!"
"Harikasiniz" demis dilber "Silginiz var mi acaba?"
günlük gazete
temelle fadime bir dag evinde yaşıyorlarmışdagda gazete olmadıgı için temel fadimeyi her gün kasabaya gazete almaya gönderirmişher gün gazete almaktan sıkılan fadimenin aklına bir fikir gelmişkasabadan aynı gün aynı gazeteden on tane almış ve eve saklamıştemel istedikçe gazeteleri vermişdördüncü gün temel karısını çagırmışfadime temelin bu oyunu anladıgını zannetmiş ve korkarak temelin yanıma gitmiştammm kızacak diye düşünürken temel şöyle demiş:'yahu şu dünyada ne aptal insanlar vardört gündür aynı adam aynı yerde aynı agaca çarpıyor'
---------------------------------------------------------------------------
İtfaiye
Temel ile Dursun sohbet etmektedirler;
-Ula Temel hiç düşündün mi itfaye arabası niçin kirmizidur?
-Ula düşünecek ne var sanada o kadar hortum girse sende kizarirsun
------------------------------------------------------------------------
asker temel
Temel askere gitmişkarısı ve anası fotograf istemişlertemelin 2 fotograflık parası olmadığı için çırılçıplak bir fotoğraf çektirmişOrtadan 2'ye bölmüşAlt tarafını karısına;üst tarafını annesine gönderecekmişnasıl olduysa fotograflar karışmış ve alt taraf annesine gitmişAnnesinin de gözü pek iyi görmüyormuşbakmış bakmış fotoğrafa:'OĞLUM BEN SANA KAÇ KERE DEDİM,SAÇINI ORTADAN AYIRMA,BURNUN ORTAYA ÇIKIYOR DİYE!'demiş
-------------------------------------------------------------------------
Sünnetçi
Temel,İngiliz ve Fransız bir trende gidiyorlarmışBir sinek Fransız'ı rahatsız ediyormuşFransız çekmiş kılıcını sineği otadan ikiye bölmüşCebinden kimliğini çıkarıp:
-Fransız Kraliyet Ailesidemiş
Başka bir sinek İngiliz'i rahatsız ediyormuşİngiliz kılıcını çekmiş ve sineği ortadan ikiye bölmüşSonra cebinden kimliğini çıkartıp:
-İngiliz Kraliyet Ailesidemiş
Başka bir sinek de bizim Temel'i rahatsız ediyormuşTemel kılıcını çıkartıp sineğe sallamışSineğe hiç birşey olmamışSonra cebinden kimliğini çıkartıp:
-Fenni sünnetçi demiş!!!
----------------------------------------------------------------------
Tiksinme
Dursun yurt dışında birçok limana uğrayarak dolaşan gemiye tayfa olarak giriyor İlk seferi olduğu için yanına kusmaya karşı ilaç ve prezervatif almasını tembihliyorlar Eczaneden birer kutu alıyor
-Üç aylık yolculuk , yirmi liman , birer kutu yetmez , on kutu al diyorlar Tekrar eczaneye gidiyor , onar kutu istiyor Eczacı Temel ,
-Uyy , pu işten kusacak kadar tiksineysun ta niye yapaysun ?

Alıntı Yaparak Cevapla