|  08-21-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Asparagin 
 
            120pxAsparagin: Kimyasal yapısı120pxAsparagin: 3D modeli
 
 Asparagin(Asn,N)  proteinleri oluşturan 20 Albüminli madde; organizmanın en önemli yapı taşı
  Amino asitlerin birleşmesinden meydana gelmiş karmaşık yapılı organik moleküllerdir  Kelime olarak "en önemli" mânâsına gelen protein, gerçekten de canlının en önemli maddesini teşkil eder  Bütün canlıların hücreleri protein ihtivâ eder  Proteinler hücre stoplazmasında çözünmüş hâlde bulunur  Kas, karaciğer gibi organ ve dokuların % 80-90ı proteindir  Kemik sistemi ve yağ dokusunda ise protein daha azdır  
 aminoasitten biridir
  Yan zincirinde karboksamit grubu içerir  Polar özelliktedir,ancak fizyolojik pH`da yüksüzdür  Non esansiyel Aminoasit, proteinlerin yapıtaşları  Amino grubu içeren organik asitlerdir  Protein yapısına sadece L-alfa amino asitler katılır  
 aminoasittir
  L-Asparagin,merkezi sinir sisteminin dengesinin korunması için gereklidir  Aşırı sinir ve asabiyet oluşumunu engeller,teskin edici özelliği vardır  
 ==Bulunduğu Besinler==Asparagus, patates, sığır  eti, yumurta, mandıra ürünleri
 
 Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Asparagin maddesinden kopyalanmıştır
  Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir  
 | 
	|  |   |