Konu
:
Gazi Lisesi Tarihçe
Yalnız Mesajı Göster
Gazi Lisesi Tarihçe
08-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gazi Lisesi Tarihçe
Tarihçe
Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nün açılmasından sonra Atatürk'ün isteği üzerine Gazi Eğitim Enstitüsü'nün bünyesinde kurulan Ankara Gazi Lisesi bir müddet Gazi Eğitim Enstitüsünün bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdükten sonra bugünkü binasına taşınmıştır
Gazi Lisesi, orta kısım
(ilköğretim 2
kademe)
dahil olmak üzere 1932-1933 öğretim yılında bu binada eğitim ve öğretim hizmetine başlamıştır
Gazi Lisesi adını okula bizzat Atatürk vermiştir
O devirde Ankara'da Ankara Lisesi ve yeni açılan Birinci Ortaokulu vardı
Fazla öğrenci olmadığından Gazi Lisesi pek az öğrenci ile eğitime başlamıştır
Gazi Lisesi Atatürk'ün isteği üzerine Kolej olarak İngilizce öğretime başlamış İngiltere'den öğretim görelisi olarak iki profesör getirtilmiş 1936 yılından 1967 yılına kadar klasik olarak öğrenim devam etmiştir
1967-1968 öğretim yılından itibaren modern matematik ve fen öğrenimi uygulanmaya başlamıştır
Anadolu Liselerinin kurulması ile okulun öğrenci kalitesi düşmüş, 1990 yılların sonlarından itibaren liseye çivar okullardan öğrenci almaya başlanıldığı ve 2005 sonrasındaysa sedace civar semtlerden (çoğunluğu gecekondu mahallesi) öğrenci alımna gidilmek zorunda bırakıldığı için okul eski popülaritesini ve prestijini kaybetmiştit
Gazi Lisesi, 2009-2010 eğitim-öğretim döneminde Anadolu Lisesi staüsüne çıkartılmıştır
Okulla aynı bölgede yer alan Tarihi Ankara Lisesi 2005 yılında Anadolu Lisesi yapılmıştır
Kaynak : Wikipedia
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul