08-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mürşit (Yazılım)
Turan yazılım tarafından 1995 yılından bu yana geliştirilen java tabanlı bir yazılımdır İçeriğinin yüzbinlerce kitap sayfası bilgiye denk geldiği üreticisinin iddiası olmasıyla da dikkat çekmektedir
İçeriğinde Kuran-ı Kerim ile Kuran-ı Kerim`in Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca mealleri, ayet ayet Türkçe Tefsir (Ömer Nasuhi Bilmen), Elmalılı Hamdi Yazır`ın Tefsiri ile İlmihaller, Fıkıh, Tarih gibi islam diniyle ilgili her tür konu bulunmkatadır
Mürşit, M Windows, Windows, kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, programları çalıştırmak, komut vermek gibi klavyeden girdi yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran, Microsoft firmasının geliştirdiği bir işletim sistemidir Windowsta işlemleri gerçekleştirmek için klavyeden komut girmek yerine aynı işlemler fare kullanılarak gerçekleştirilebilir
Mac OS X, Mac OS X Macintosh işletim sistemi ailesinin son sürümüdür ve Apple tarafından Macintosh bilgisayarları için tasarlanmış bir işletim sistemidir
Linux, Linux, Linus Torvalds adında Finlandiyalı bir bilgisayar mühendisinin 1991 yılında Helsinki Üniversitesi'nde bir öğrenci iken Intel'in yeni işlemcisi 80386nın korumalı mod mimarisini denemek üzere geliştirmeye başladığı bir işletim sistemi çekirdeğidir İnternette yaptığı duyuru sonucunda tüm dünyadan birçok programcının da desteği ile hızla gelişmiş ve halen aynı destek ile gelişmekte olan açık kaynak kodlu, özgür bir yazılımdır
Sun Java J2SE platformlarında çalışabilmektedir En son 4 0 sürümü kullanımdadır
==Dış Bağlantı==[http://www turan com tr/guncel/mursit php Resmi Sitesi]
yazılım-taslak
Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Mürşit (Yazılım) maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir
|
|
|