08-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rızk İçin Vedduha Suresi
Vedduha suresini hergün sabah namazından sonra 11 defa okuyan kimsenin rızkı bol ve maişeti geniş olur Herşeyde muvaffakıyet yolu açılır
Bismillahirrahmanirrahim
1 Vedduha
2 Velleyli iza seca
3 Ma vedde'ake rabbüke ve ma kala
4 Ve lel'ahıretü hayrün leke minel'ula
5 Ve lesevfe yu'tıyke rabbüke feterda
6 Elem yecidke yetiymen feava
7 Ve vecedeke dallen feheda
8 Ve vecedeke 'ailen feağna
9 Femmel yetiyme fela takher
10 Ve emmessaile fela tenher
11 Ve emma binı'meti rabbike fehaddis
Anlamı:
1-2: Habibim,senin nurunu nasıl bir ''duha''ya,yani parlak ve ihtişamlı bir kemale ulaştırmışsam; asırlar sonra beşeriyetin ''Leyl-i Seca'' yani derin bir gece karanlığı,şiddetli bir vahşet devresinde de mü'minlerin teminatı Ben'im! Onlara bir ilim güneşi vereceğimKur'an'ın İ'cazı,bütün ihtişamı ile zuhur edecektir'!
3:Rabbin sana ''veda''etmedi ve ümmetine çok düşkün olmandan gücenmediSana olan lütfu kesiksiz ve ebedidir!
4: Gelecek zamanlar,senin ve ümmetinin için daha mükemmel olacaktırİslam'ın istikbali aydınlıktır,geleceği,geçmişinden daha hayırlıdır!
5: E y Sevgili Peygamberim!Sen ümmetine harissin,sana bol bol ümmet vereceğim;onları tarihin her devrinde insanların en hayırlısı edeceğimSen ''-Razıyım''deyinceğe kadar
6: Seni ''emsalsiz''bir fıtrat ile yaratarak,''vacid''sırrım ile sonsuz manada zenginliklerine erdirmedim mi?Seni ''Mustafa''makamından ''Mahmudiyet'' makamına intikal ettirerek,Muhammed Mustafa (sav)hikmetine ulaştırmadım mı?
7-8: Senin nefsinde bütün ''hidayet''sırlarını cem ederek,manevi güzelliklerin tamamını sana vermedim mi?Seni ''yalnız''yarattım ve sonra sana insan,cin ve melek olarak,bütün kainatı ümmet eylemedim mi?
9-10: Habibim!Bana ümmetin için naz aleminde sitem etme;onları,senin dilediğin gibi nimelerime gark edeceğim!
11:Öyleyse,Rabbinin nimetlerini açıkla,bütün incelikleriyle ümmetine bildir''Duha''süresi ile ilan ettiğim taahhütlerii müjdele!
alıntıdır
|
|
|