Konu
:
Parçalnmış Bir Aile =&Quot;Ümmet&Quot;
Yalnız Mesajı Göster
08-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gayet iç karartıcı, soğuk bir kış akşamıydı
Okuldan yeni gelmiştim ve ciddi anlamda yorgundum hemen odama çekilip içimde bulunan uykusuzluğun tesiriyle etkisiyle kuş tüyü olarak gördüğüm yastığıma başımı dayayıp uyumak istiyordum
Tam yatağıma yatmıştım ki birden içimi fena bir huzursuzluk kapladı , bu huzrsuzluğun nedeni o günün Cuma günü olması idi
Çünkü Cuma günü meclis(!) te sohbet vardı , gitmek lazımdı yoksa kara listeye alınabilirdim ve dahada kötüsü bir daha bu sohbetlere gitme şansımı kaybedebilirdim
Yavaş yavaş yattığım yerden doğrulup ayağa kalktım ve evden çıkmak için hazırlık yapmaya başladım
Grekli hazırlıkları bitirdikten sonra evden çıktım
Yaklaşık 20 dakika süren uzun sayılamayacak türdeki yolculuğumun ardından sohbetin yapılacağı eve gitmeyi başardım
Girer girmez her hafta düzenlediklere dohbetlere geçen hafta niçin gelmediğim hakkında sual etmeye başladılar bende hasta olduğumu söyleyerek gerekçemi belirttim
Sorgulama faslı bittikten sonra sohbetin yapılacağı salonu gösterdiler ve buyur ettiler , bende oturup sohbetin başlamasını bekledim
Aradan yaklaşık yarım saat geçtikten sonra sohbet başladı
Çeşitli imani konulardan söz ettikten sonra sıra dua faslına geldi
Dua yı söçyleyen Üstad (!) sürekli olarak şu cümleciği tekrarlıyordu "Tüm Nurcu Kradeşlerimize ! " bu cümleciği duyunca gerçekten rahatsız olmuştum niçin "Tüm Müslüman Krdeşlerimize " diyemiyorlardı da bunu "Tüm Nurcu kardeşlerimiz " şeklinde telafuz ederek adeta ayrımcılık yaparcasına kendilerini üstün görüyorlardı
Dua nın tamamında istenilen istekler hep bu "Nurcu Kardeşler " adına yapılıyordu hiçkimse "Müslüman Kardeşleri " düşünmüyordu
Ogüne kadar bu guruptan hiç dua dinlememiştim şaşırmamın bir diğer nedenide buydu
O güne kadar İslami gurupların birbirleri ile çatışmadıklarını düşünüyorum ama onlardan bu dua yı işitnce bu konu hakkında şüpheye düştüm
Sonraki yıllardada bu gurubun içinde bulundum ve gerçektende şüphelerim konusunda yanılmadığımı anladım
Bu ve buna benzer pek çok İslami gurubun birbirleri içerisinde gerçekten çok büyük bir çekişme halinde olduklarını farkettim
Bunu farketmnemi sadece bu gurub içerisinde geçirdiğim tecrübelere borçlu değildim aynı zamanda İslami guruplar hakkında derin araştırmalar yapmıştım
İslam dinin içinde bulunduğu bölünmüşlük durumuna örnek vermek gereikirse şunları sıralayabiliriz
1-Cüppeli Ahmet Hoca ile Adnan Oktar arasında olan büyük çelişmeler
2-Feullah Gülene tabii olan cemmati ve Nurcular arasında cereyan eden çekişmeler
3-İsmail ağa cemaati ile tüm Nurcular arasında cereyan eden çekişmeler
4-Tasavvufi tarikatler ve cemmatler arasında cerayn eden çekişmeler
5-Mezhepler arasındaki iç savaş olarak nitlendirilebilecek türden çatışmalar / çekişmeler
Evet şu anda İslam hakkında yeterli bilgi düzeyine ulaştıklarını söyleyen veyahut idda eden guruplar dahi tam bir ayrımcılık yapmaktadırlar
Eğer müslümanlar tabiri caizse bir an önce uyanıp birbirlerini yemekten vazgeçmezlerse helak olmak bizim için kaçınılmaz olacaktıır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul