08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peygamberimizin Vefatı - Hikaye
Peygamber Efendimizin Vefatı
Peygamber Efendimizin vefatından bir gün önceydi  

Herkes nefesini tutmuş bekliyordu Çünkü az evvel Hazreti Peygamber, ?Bende bir hakkı olan varsa gelsin alsın? dediğinde, orada bulunan sahabelerden biri; ?evet, benim bir alacağım var Bir gün kırbacınızın ucu o sıra açık olan sırtıma değmişti de, canım yanmıştı? dedi
Hz Peygamber hiç tereddüt etmeden üstündeki kıyafeti sıyırdı, arkasını döndü ve ?vur? dedi
Herkes şaşkındı O sahabe hemen koşturdu ve elini yüzünü Hz Peygamber?in mübarek sırtına sürdü, doyasıya öptü
Hz Peygamber bu davranışıyla, kul hakkının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu
Vefatına çok az bir süre kala göz nuru kızı Hz Fatma?yı yanına çağırdı ve kulağına bir şeyler söyledi
Hz Fatma?nın önce üzüldüğü sonra sevindiği görüldü
Hikmeti sorulduğunda; ?Babam bana yakında vefat edeceğini söyleyince çok üzüldüm Fakat benim yanıma ilk sen geleceksin dediğinde ise sevindim? cevabı verdi
Nitekim Hz Fatıma Peygamber Efendimizden 6 ay sonra vefat etti
Peygamber Efendimiz vefat etmeden az önce eşi Hz Ayşe?nin dizine uzandı ve mübarek başını Hz Ayşe?nin çenesi ile göğsü arasına yasladı
Misvak istedi
Takatsiz olmasına rağmen, zaten inci tanesi gibi olan dişlerini temizledi
Rabbi?nin huzuruna tertemiz gitmek istiyordu
Son anları  
Peygamber Efendimiz vefatından az önce son sözleri olarak;
Namaza dikkat edilmesini, kadın haklarının korunmasını, idare altındakilere iyi muamele edilmesini, emanetlerin yerlerine ulaştırılmasını istedi " (Câmiü's-Sağîr, c 3, s 188/3190)
İnsanlık sırf bu öğütlere kulak verse, daha yaşanılabilir bir dünya oluşturmak işten bile değildir
Son cümlelerini tamamlamıştı ki, bir ara kapı çaldı
Gelen Hz Cebrail?di Selam verdi Peygamberlik görevinin sona erdiğini söyledi
Ardından, kapıda bekleyen bir misafir daha olduğunu ve eğer izin verirse ancak içeri girebileceğini söyledi
Hz Peygamber ?o kim?? diye sordu
Hz Cebrail, ölüm meleği Hz Azrail dedi
Hz Peygamber, ?gelebilir, ben hazırım? cevabı verdi
Şahadet parmağını yukarı kaldırdı; ?Yüce Dosta" gittiğini söyleyerek ruhunu teslim etti
Hz Ayşe seslendi, cevap alamadı
Hz Peygamber?in mübarek gözünden bir damla yaşın yanağına süzüldüğünü gördü
alıntı
|
|
|