|  08-20-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Hristiyan Duaları 

Sabah Duası

Uyandıktan Sonra Her Kimse Geçirdiği Gece İçin Tanrı'ya Teşekkür Ederken Ve O'na Bütün Gününü, İşini, Sorumluluklarını, Neşelerini, Acılarını Sunarken Gününü Kutsallaştırmış Olur
   Tanrım, Sana Tapar Ve Bütün Kalbimle Seni Severim
  Beni Yarattığın, İnanç Verdiğin Ve Bütün Gece Beni Koruduğun İçin Sana Teşekkür Ederim  Bugün Bütün Yapacağım Şeyler Senin İsteğine Göre Olup Yüceliğini Arttırsın  Beni Günah İşlemekten Ve Kötülüklerden Koru  Lütfun Benimle Ve Bütün Sevdiklerimle Olsun  Amin  
 Akşam Duası

Tanrım, Sana Tapar Ve Bütün Kalbimle Seni Severim
  Beni Yarattığın, İnanç Verdiğin Ve Bütün Gün Beni Koruduğun İçin Sana Teşekkür Ederim  Beni İstirahat Ederken De Bütün Tehlikelerden Koru Ve Kötü Bir Şey Yaptımsa Affet  Lütfun Benimle Ve Bütün Sevdikerimle Olsun  Amin   
 Tanrı'nın Meleğine

Gökyüzünde Yaşayan Meleklerle Yeryüzünde Yaşayan İnsanlar Arasında Esrarlı Bir Bağlılık Vardır
  Tanrı Meleklere İnsanları Doğru Yola Yöneltmelerini Emretmiştir  
 Ey Tanrı'nın Meleği, Koruyuculuğumuza Atanmış Olan Sen, Beni Aydınlat, Himaye Et Ve Destekleyip Yönelt
  Amin  
 Yemekten Önce Dua

Tüm Evreni Seven, Göklerdeki Kuşlara Yemini Veren, Doğayı Güzel Bir Şekilde Giydiren Tanrım, Bütün Bu Yarattığın Şeyler İçin Seni Överiz
   Bize Verdiğin Bu Yemekler İçin De Seni Över Ve Sana Şükrederiz
  Yeryüzündeki Bütün Kullarından Gerekli Yiyecekleri Esirgeme  Amin 
 Yemekten Sonra Dua

Tanrım, Bize Verdiğin Bütün Yiyecekler İçin Sana Teşekkür Ederiz
  Aramızda Paylaştığımız Bu Ekmekle Hem Sana Hem Kardeşlerimize Ve Tüm İnsanlara Sevgi İle Bağlı Olalım  Amin  
 Çalışmadan Önce Dua

Her Şeye Kadir Olan Tanrım, Bütün Gün Kalplerimizi, Vücutlarımızı, Duygularımızı, Eylemlerimizi, Sözlerimizi İyice Yönelt Ve Takdis Et
   Verdiğin Emirlere Göre Yaşamamızı Ve Çalışmamızı Sağla, Öyle Ki Şimdi Sana Layık Olup Ebedi Hayatta Da Seninle Birlikte Yaşayalım
  Amin  
 Kutsal Kitapları Okumadan Önceki Dua

Tanrı'nın Bize Gönderdiği Kutsal Kitapları Okurken O'nun Sesini Duyarız
  Tanrım, Senin Kitaplarında En Temiz, En Berrak Neşeyi Bulmamızı Sağla  Körlerin Ve Görenlerin Işığı, Zayıfların Ve Kuvvetlilerin Gücü Olan Tanrım, Benim De Ruhuma Eğil  Ruhumun Derinliklerinden Sana Yönelen Çağrımı Dinle  Yazdırdığın Olağan Üstü Şeylerle Dolu Kutsal Kitaplarının Hiç Bir Sayfasının Amaçsız Yazılmasını İstemedin  Kutsal Kitaplarında Bulacağım Gerçeklerle Seni Daha Çok Yücelteyim, Seni Öven Sesini Dinliyeyim Ve Seni Kana Kana İçeyim   Göğü Ve Yeri Yarattığın Günden, Seninle Birlikte Göklerdeki Şehrinde Yaşayacağım Ebediyete Kadar Mucize Ve Harikalarını Derin Düşüneyim
  ( Aziz Agustinus) 
 | 
	|  |   |