08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gecenin Çocukları
Yaşanmış bir olayı anlatacağım   İsimler tabiki önemsiz olacak
---------------------------------------------------------------------------------------------------
İzel-Çelik-Ercan üçlüsünün "Hey Gidi Karadeniz" şarkısından çakma "Haydi Şimdi Bütün Eller Havaya" şarkısı ataköy marinada ki barda yankılanırken, bardakilerin büyük çoğunluğu pistte ,masada gönüllerince eğleniyordu Eğlenmeye gelmişlerdi
Kasım ortalarında nispeten soğuk bir günün akşamı için oldukça sıcak hareketli bir geceye varmak üzereydi gün Kulakların müziğin sesini aşamayan insan seslerini kolayca algılayamadığı ortamda bütünden ikisi bir masada karşılıklı oturmuş ya müzik sesinin elverdiği ölçüde konuşuyorlardı yada birbirlerine bakarak söylemek istediklerini anlatmaya çalışıyorlardı
Erkeğin başı öne eğikti Yere bakmayı tercih etmişti Kız iki kolunu masaya yaslamış,karşısındaki başını eğmiş erkeğe bakıyordu Bir şey söylemek isteyipte,kelimelerin çıkmadığı yutkunduğumuz zamanlarda ki bakışlardı bunlar Bir yanı boş , bir yanı çaresiz
Şimdi bardakiler Muazze Ersoy'un "Kal Bu Gece" şarkısına geçmişti Eğlence olanca hızıyla devam ediyordu Bütünün ikisi içinse şarkıdaki gibi " Yaşanacak çok şey var bu gece" nakaratı geçerli olmalıydı
Neden sonra kalktılar  "kal bu gece" nakaratına inat,belkide hava almak için dışarı çıktılar,plansız ve farkına varmadan Ve soğuğa aldırmadan
Erkek elleri cepte,kız gözlerini ondan ayırmadan yanında duruyordu
- Bu senin suçun değil diyebildi titremeye yakın bir ses tonuyla
- Ben suç aramıyorum ki  Çaresizliğimdir yandığım
Kız ısrarla bakmaya devam ediyordu,sanki göz kapaklarını hiç kırpmazmış gibi
Yürümeye devam ettiler
- Ben bunu kabul etmiyorum dedi erkek neden sonra iri gözlüklerin ardından bakan gözlere kilitlenip
- Hiçbir zamanda kabul etmeyeceğim Hiçbir zaman
İri gözlüklerin ardındaki gözler bu sözlerle yere düştü
- Bu hastalık,kabul edip etmeme ile alakası yok Ben doğuştan beri böyleyim,dokuz ameliyat geçirdim Bu tedavi olmuş halim
- Bunun için mi vazgeçmeliyim?Düşüncelerini,hayatı sevmeni,beni sevmeni bunun için mi hiçe saymalıyım?Bunu mu istiyorsun benden?Bunları yok saymamı mı?
Kız ağlamak istiyordu ama ya çok kuvvetliydi gözyaşlarının dökülmemesi için yada gözyaşları yoktu yanaklarından süzülmediğine göre
- Ben seni hayal meyal görebiliyorum Ayrıntılarını bile seçemiyorum
Sustu bir müddet Sonra memnun olmayan ses tonu ile devam etti
- Bu genlerle çocuklarımıda geçecek bir durum Benim yaşadıklarımı bile bile başkalarına mı yaşatayım?seninde benden istediğin bu mu?Ben kör doğdum bunu biliyorsun
- Gören herkesten daha değerlisin benim için Bunu konuştuk daha önceleride
- Ben bu halimede şükrediyorum Işıkları seçebiliyorum artık Ama 19 yıldır süren tedaviler ve çekilen acılarla oldu bu Bunun başkalarına geçmesine izin veremem
- Çocuk olmadan da insanlar eş olabilir Ben bunu göze alabilirim
- sadece çocuk değil,bir markete bile gidip alışveriş yapamıyorum,bana ne para üstü verdiklerini bile anlayamıyorum Evden dışarı çıkamıyorum Bu yükü sana yaşatmaya hakkım varmı?Bir gün değil yıllarca sürecek bir süreç bu
Yutkundu ve devam etti
- Seni sevdim,hemde çok Pişman hiç değilim Ama bunun sonu yok İlerisi yok Bu benim tercihim değil,kaçınılmaz olan bu Beni eve bırak,kalmak istemiyorum burada
- Tamam gidelim
Bir taksiye el edip çevirdi erkek Bindiler taksiye
Kız erkeğe bakmaya devam ediyordu,belki tepkisini anlayabilecek bir hayal kıpırtısı görmek ister gibi Uzun sayılacak bir yoldan sonra evin önünde durdular Evin ışıkları yanıyor ve camdan kızı bekleyen gözlüklü bir bayan bakıyordu
Durdu erkek Bu nasıl bir adalet diye düşündü?Böylesi bir durum için ne yapmış olabilirdi bu insanlar?Hayatı görememek cezası için
Kız sanki düşüncelerini okur gibi cevapladı
- Bu senin suçun değil
- Ama cezasını çeken ben oluyorum,daha kötü değil mi?
- Diğer seçenek daha kötü olacak Bana olan içten sevgin ileride nefrete dönüşecek Bende bunu istemiyorum Kararımıza uyalım
Erkek kızı dairesinin kapısına kadar bıraktı
- Sana 
- Birşey söyleme İlerde birbirimize,yaşadıklarımıza gölge edecek bir şey söyleme Herşey zihnimizde son güzelliği ile kalsın
Erkek tekrar başını eğdi Neden sonra kendini gecenin soğuk rüzgarı altında yürürken buldu Sanki uzaktan "yaşanacak çok şey var bu gece" çalıyor gibiydi Yürüdü,karanlıklarda kayboldu Bir hayal olarak görüntüsü bile kalmadı
Verdikleri sözü tuttular Bir daha hiç görüşmediler
Belkide "yaşanacak çok şey olan o geceyi "hiç bitirmediler
|
|
|