08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zübeyde Hanım Anaokulu Bolu
Zübeyde Hanım Anaokulu Hakkında - Zübeyde Hanım Anaokulu Tanıtım - Zübeyde Hanım Anaokulu Resimleri - Zübeyde Hanım Anaokulu İletişim Bilgileri

Zübeyde Hanım Anaokulu Bolu Gerede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Zübeyde Hanım Anaokulu resimleri (fotoğrafları), öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel etkinlikler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU
Adresi: GEREDE SEVILLER MAHALLESI
Web Adresi: Zübeyde Hanım Anaokulu BOLU-GEREDE
Çocuk Gelişiminde Okulumuzun Yeri ve Önemi
Günümüzde okul öncesi eğitimin önemi hemen herkes tarafından kabul edilmektedir Ancak, okul öncesi eğitim kurumlarının işlevini, çalışan annelerin çocuklarını bıraktıkları bir çeşit bakım kurumu gibi değerlendirerek açıklamak doğru değildir Anneler çalışsın ya da çalışmasın, okul öncesi dönemdeki çocukların tümü, gelecekteki eğitim yaşantılarının ilk basamağında okul öncesi eğitim kurumlarından geçmelidirler
Okulumuz; kişiliğin şekillendiği bu dönemi, çocukların fiziksel, sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimleri açısından en sağlıklı şekilde geçirmesini, onları hayata hazırlamayı ve aileyi okul öncesi eğitimi konusunda bilgilendirmeyi amaçlamaktadır
Çocuk tüm gelişimlerine ilişkin temel bilgi beceri, tutum ve alışkanlıkları ailede kazanmaktadır Bu açıdan aile, çocuğun bakımı, gelişimi ve eğitiminden sorumlu başlıca kurum olma özelliği taşımaktadır Aileden sonra, okulumuz çocuğu toplumsal yaşama hazırlamada aileyi destekleyen kurumlar olarak sistem içinde yerlerini almaktadır
Bu doğrultuda, özellikle gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de okul öncesi eğitim kurumları, olumsuz çevresel koşullarda yaşayan dezavantajlı bölgelerdeki çocukların diğer çocuklara göre eksik yöndeki eğitim ihtiyaçlarını karşılamaktadır Böylelikle onların ilköğretime mümkün olduğunca eşit koşullarda başlamalarını sağlamak konusunda önemli rol oynamaktadır
Kaynak : webrehberi biz - anaokulum org - okulweb meb gov tr
|
|
|