Yalnız Mesajı Göster

Sarılar İlköğretim Okulu Kemalpaşa İzmir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sarılar İlköğretim Okulu Kemalpaşa İzmir

Sarılar İlköğretim Okulu Hakkında - Sarılar İlköğretim Okulu Tanıtım - Sarılar İlköğretim Okulu Resimleri - Sarılar İlköğretim Okulu İletişim

Sarılar İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Cumhuriyetin ilk yıllarında öğrenciler, kendi mahallelerindeki camilerde okula devam etmişler,daha sonra da Turgutlu yolu üzerinde yapılan SarılarSinancılar ve çevredeki birkaç köyün çocuklarının devam ettiği bir okulda öğrenim görmüşlerdir1928-1929 Öğretim yılında açılan bu okulun adı önce Sarılar Mektebi iken 1934-1935 Öğretim Yılında Sinancılar Okulu olarak değiştirilmiştir Sarılar Köyü'nün öğrencileri 1961 yılına kadar bu okulda öğrenim görmüşlerdir

1961 yılında şu anda okul binasının bulunduğu yerde bir derslik yapılmış olup ileriki yıllarda derslik sayısı 5'e ulaşmıştır Uzun yıllar bu binalarda birleştirilmiş sınıflı en fazla üç yada dört öğretmenli olarak Eğitim- Öğretim hizmeti verilmiştir1997-1999 yılları okulun 6,7 ve8sınıf öğrencileri Taşımalı Eğitim kapsamında iken Sarılar ve Sinancılar Köylerinin okulları birleştirilerek "Sarılar-Sinancılar İlköğretim Okulu " adı altında Taşımalı Eğitim kapsamından çıkarılmıştır5 yıl boyunca bu şekilde hizmet veren okul her iki köye de 9'ar ek derslik yapılmasıyla 2004-2005 Öğretim yılında yeniden ayrılmış ve Sarılar İlköğretim Okulu adı altında Eğitim-Öğretim hizmeti vermeye devam etmiştirTaşımalı eğitim kapsamında olan Ovacık Köyü'nün 4,5,6,7 ve 8Sınıf öğrencileri de 2006-2007 Eğitim -Öğretim yılı başına kadar okulumuza devam etmiştir

Şu anda okulumuz anasınıfı ile birlikte 139 Öğrenci ,9 Öğretmen kadrosu, 8 Derslik,Anasınıfı,Bilgi Teknoloji Sınıfı,Atölye,Müdür odası,Öğretmenler odası,Araç-Gereç odası ve Kütüphanesiyle Eğitim -Öğretim hizmeti vermeye devam etmektedir Okulumuzun Kros ve Masa Tenisinde İlçe düzeyinde; Taekwondo branşında ise İl düzeyinde başarıları bulunmaktadır

Sarılar İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bulunduğu İlçe: Kemalpaşa
Okulun Telefonu: (0232) 884 23 10
Okulun Faksı:
Okulun Adresi:
Okulun Web Adresi:
Okulun E-Posta Adresi: sarilarilkogretimokulu@hotmail com
Okulun Müdürü: Cezmi ATEŞ
Okulun Ulaşım Bilgileri: Okulumuz Kemalpaşa İlçesine 22 km uzaklıktadırUlaşım sorunu yokturAna yola 500 metre uzaklıktadır
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Sarılar İlköğretim Okulu Resimleri :

biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla