Konu
:
Çayırbağ İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Afyonkarahisar
Yalnız Mesajı Göster
08-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çayırbağ İlköğretim Okulu Hakkında - Çayırbağ İlköğretim Okulu Tanıtım - Çayırbağ İlköğretim Okulu Resimleri - Çayırbağ İlköğretim Okulu İletişim
Çayırbağ İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :
Kasabamızın adı yerleşmenin başladığı yıllarda Sipsin olarak geçmektedir
Okuma çağına gelen çocuk sayısının artmasıyla birlikte açılan okula da Sipsin Okulu adı verilmiştir, kasaba Çayırbağ ismini alınca okulun ismi de Çayırbağ olarak değiştirilmiştir
Okul açılmadan önce okuma çağına gelen erkek çocuklar Hoca Mektebine giderek dini eğitim alıyorlardı
Okulun açılmasıyla birlikte öğrenciler okula devam etmişlerdir
1930'lu yıllarda köye belirli zamanlarda eğitmenler gelerek okuma-yazma öğretirlerdi
Günümüzde üç bloktan oluşan okulumuzun yapısı; eğitim-öğretime başladığı yıllarda tek binadan oluşmaktaydı
Şimdi A Blok olarak kullanılan bina ilk inşa edilen binadır
Halil KOÇAK'ın muhtarlığı döneminde yapılan binanın yapım tarihi kasaba halkından edinilen bilgilere dayanılarak 1947 olarak tahmin edilmektedir
O yıllarda günümüzde birleştirilmiş sınıf eğitimi adı verilen eğitim şekli uygulanmaktaydı
Sınıf mevcudu 15-20 arasında değişip, mevcudun tamamını erkek öğrenciler oluşturmaktaydı
Okulda müdürlük görevini Ahmet TUNÇOK yürütürken, Cengiz DEMİR sınıf öğretmenliği yapmaktaydı
O dönemde dersler günümüzdeki normal öğretim sistemi gibi 8'de başlayıp 12'de ara veriliyor ve 13 ve 15 saatleri arası tekrar devam ediyordu
Dersler ağırlıklı olarak hafta içi olup cumartesi de öğleye kadar ders verilmekteydi
Öğrenci sayısının artmasıyla birlikte yeni bir binaya ihtiyaç duyulmuş olup A Blok çaprazına Hamza KARAKUŞ'un muhtarlık döneminde 1960'lı yıllarda B Blok yapılmış, sonrasında 1993'te Günümüzdeki C Blok inşa edilerek okulumuz bugünkü yapısına kavuşmuştur
Okulumuzda halen 3 binamızda bulunan 11 derslikte; 2 yönetici, 23 öğretmen ve 1 yardımcı hizmetler personeli ile hizmet vermekteyiz
İkili öğretim yapılan okulumuzda 523 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir
Çayırbağ İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :
Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Merkez
Okulun Telefonu: 272-2442031
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Çayırbağ Kasabası 03100
Okulun Web Adresi:
http://cayirbag
meb
k12
tr/
Okulun E-Posta Adresi: